Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Naponta hárman láthatják Orbán kolbásztöltését

2001.04.12. 19:47
Több mint hétezer év kellene ahhoz, hogy mind az 5,8 millió magyar választó megtekinthessen a miniszterelnök útifilmjei közül legalább egyet - számolta ki az SZDSZ fővárosi szervezete, miután az Országimázs Központ megkeresésükre közölte: kizárólag a Miniszterelnöki Hivatal épületében tekinthetők meg a Káel Csaba rendezte alkotások. A kancellária naponta két-három filmbarátot tud csak fogadni, így jön ki a 7100 esztendő.
Bemutatnák a szabad demokraták Orbán Viktor miniszterelnök útifilmjei közül az általuk legérdekesebbnek ítélteket, így levetítenék Orbán szereplését a békéscsabai kolbásztöltő versenyen, de érdekelné őket Káel rendezései közül az a munka is, mely a kormányfő csillebérci ifjúsági központban tett látogatását dokumentálja. Varga Kristóf, az SZDSZ fővárosi választmányának elnökségi tagja az "Orbán-mozi" megszervezésért levélben fordult Tóth István Zoltánhoz, a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának vezetőjéhez azt kérve tőle: bocsássa rendelkezésre a filmek másolatát.

A miniszterelnök kolbászt tölt
Tóth István Zoltán válaszában örömét fejezte ki, hogy van érdeklődés az útifilmek iránt, de arra nem lát módot, hogy az összeállítások másolatát bárki is megkapja. Tóth azonban lehetőséget biztosít az érdeklődőknek, hogy kedvenc miniszterelnökük legizgalmasabb útjait nyomon követhessék. Az Országimázs Központ azonban nem mozizásra van berendezkedve, ezért naponta csak három látogató tekinthet bele az archívumba. Varga Kristóf ez alapján kiszámolta: 7100 év alatt mind az 5,8 millió választópolgár legalább egy Orbán-filmet végignézhet. Szerinte, ha a másolási költségek miatt nem képesek prezentálni a miniszterelnök útjainak dokumentációit, az SZDSZ kész kifizetni a felmerülő költségeket.

Varga Kristóf hamarosan újabb levelet intéz Tóth István Zoltánhoz, mert továbbra is feltett szándéka az Orbán-mozik bemutatása, így mindent elkövetnek azért, hogy birtokukba kerülhessen a pár órányi Orbán-film.