Árpád
-2 °C
3 °C

1,2 milliárdot osztott ki az ISM civil szervezeteknek

2000.08.17. 21:25
Több mint egymilliárd forintot osztott ki eddig pályázatokon az Ifjúsági és Sport Minisztérium - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás, a tárca első embere. A minisztérium eddigi összesítése szerint az ifjúsági témakörben kiírt programokra 369, a fogyatékosok sportjára 15, kábítószer-megelõzésre 222, sporttevékenység támogatására 600 millió forintot nyújtottak a szakmai és civil szervezeteknek. Deutsch tájékoztatása szerint EU-integrációnk részeként rövidesen szigorodnak majd a pályázati feltételek. Tájékoztatóján arról is említést tett, hogy 15 milliárd forinttal szeretnének többet kapni, mint amennyit a Pénzügyminisztérium szán a tárcának.
Deutsch Tamás
Több mint egymilliárd forintot osztottak ki
Idén eddig 1,2 milliárd forintot osztott szét az Ifjúsági és Sportminisztérium pályázatok útján civil szervezeteknek - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás miniszter. A négy témakörben - ifjúság, fogyatékosok sportja, kábítószer-megelõzés, sport - kiírt pályázatokra hatalmas, nem várt érdeklõdés mutatkozott. A miniszter jónak tartja, hogy átalakították a pályáztatási rendszert, így az idei pályázatokat immár a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat munkatársai készítették elő a döntésre. Ráadásul sokkal jobban eljutott a Mobilitásnak köszönhetően az információ a pályázókhoz. Így ebben az évben sokkal több vidéki pályázat érkezett.

A minisztérium eddigi összesítése szerint az ifjúsági témakörben kiírt programokra 369, a fogyatékosok sportjára 15, kábítószer-megelõzésre 222, sporttevékenység támogatására 600 millió forintot nyújtottak a szakmai és civil szervezeteknek. Ebben az évben kiemelt figyelmet szenteltek a nyári táboroztatásnak is, hiszen erre sem a rendszerváltás előtt, sem azóta nem fordítottak reálértékben 535 milliót - tette hozzá Deutsch Tamás. A sportlétesítmény-pályázatokról szólva kiemelte: idén 370 település részesül támogatásban és több mint 200 iskolai tornaterem, csarnok, vagy udvar korszerûsödik a megítélt források segítségével.

A miniszter jelezte: a közeli jövőben szigorodni fog a pályáztatási rendszer, erre EU-integrációnk miatt van szükség. A miniszter szerint a későbbiekben növelni kell majd a pályázóknak az önrészt, miután általában a teljes költségek 10-15 százalékát szokás tőlünk nyugatabbra támogatásképp megítélni. Emellett az ellenőrzés is szigorodni fog, és arra sem lesz lehetősége a pályázóknak, hogy egyszerre több forrásból kérjenek pénzt ugyanarra a programra, ha ezt a feltételek nem teszik lehetővé.

A miniszter szerint a most kiosztott pénzekkel 1126 drogszakértő továbbképzését segítik. A támogatott programokban 5000 önkéntes segítő vesz részt és 10 ezren vesznek részt a drogprevencióban. Deutsch Tamás úgy véli: az utóbbi időkben a Sziget fesztivál volt az a rendezvény, ahol a legtöbb fiatalt sikerült elérniük drogfelvilágosító programjukkal. Bejelentette azt is, hogy az ISM hagyományteremtõ utcabált tart augusztus 19-én este az Andrássy úton, melyet ezentúl minden évben ugyanebben az idõpontban kívánnak majd megrendezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?