Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Navracsics a Gyurcsány-csomag visszavonásában bízik

2006.08.08. 09:18
Hétfőn elindult az akció, és a napokban már mindenütt alá lehet írni a Fidesz „Jó reggelt, Magyarország!” című kiáltványát - mondta a Napkeltében Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint ha a kormányfő a választópolgárok nagyobb tömegének ellenvéleményével találkozik, nem zárható ki, hogy saját politikai túlélése érdekében visszavonja a megszorító csomagot.

Nincs szó csúszásról, hétfőn elindult a Fidesz aláírásgyűjtő akciója, a "Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványt a napokban mindenütt alá lehet majd írni – mondta az MTV Napkelte című műsorában Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője. Az első jelentős esemény szerdán lesz, amikor Rogán Antal Budapesten a Ferenciek terén gyűjt aláírásokat.

Az emberek véleménye


Orbán Viktor Tusnádfürdőn

Orbán Viktor július 22-én, Tusnádfürdőn tette közzé a "Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványt, amely tiltakozásra hívja fel „az ország demokratikus erőit a kormány által folytatott szervezett és nyílt politikai hazugság és az emberek igazságtalan megsarcolása ellen”. A Fidesz honlapja szerint a kiáltványt eddig 1479 támogató írta alá az interneten.

A Magyar Hírlap szerint hétfőn hiába keresték a pártaktivistákat az aláírásgyűjtő ívekkel az utcákon. A lapnak több budapesti kerületben is azt mondták a pártirodákon, hogy az ívek egyelőre nem érkeztek meg hozzájuk. Vidéki városokban azt a lehetőséget ajánlották fel, hogy egyelőre a pártirodákon lehet aláírni a kiáltványt.

A Gyurcsány-csomag sem a szakmai közvélemény, sem a választópolgárok előtt nem állja meg a helyét – hangoztatta Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint épp azért indították az aláírásgyűjtést, hogy megmutassák az emberek valós véleményét a kormány lépéseiről.

"Rosszabbul élünk, mint négy éve"

A kormány válságba sodorta az országot, hazudott, ezt a kormányfő maga is elismerte, és most nem találja a kivezető utat – jelentette ki Navracsics Tibor. Ha egy politikus az emberek nagy tömegének az ellenvéleményével találkozik, talán átgondolja, mi lehet a kitörési pont – mondta a frakcióvezető.

Navracsics szerint ma már mindenki elismeri, hogy nehéz helyzetben van az ország, pedig sokáig gúnyolódtak azon a szlogenen, hogy „rosszabbul élünk mint négy éve”. Visszatetsző – tette hozzá, hogy az a három ember, aki a pénzügypolitikáért felelős volt – László Csaba, Draskovics Tibor, Veres János - ma is meghatározó szerepet tölt be, s az ország rosszabb gazdasági helyzetben van 2006-ban mint 2002-ben volt.

Arra a kérdésre, reális elképzelés-e az, hogy a kormány az aláírásgyűjtés hatására változtat a közzétett megszorító intézkedéseken, Navracsics úgy válaszolt: „Nem zárnám ki annak a lehetőségét, hogy Gyurcsány Ferenc visszavonja a csomagot saját politikai túlélése érdekében”.