Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Elmaradhat a miniszteri jutalmazás

2000.12.28. 16:23
Elképzelhető, hogy ebben az évben mégsem kapnak jutalmat a kormány tagjai - tudta meg az Index a kancellária sajtóosztályán. Orbán Viktor miniszterelnök a kormány idei utolsó ülése utáni tájékoztatón azt mondta, hogy a költségvetés elfogadása után számíthatnak a kormány tagjai a Horn-kormány idején osztott jutalomnál kisebb összegre. Azt nem tudták megmondani a kancellárián, miért maradt el a beígért jutalmazás.
Az Index úgy értesült a Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályától, hogy a miniszterek eddig nem kaptak jutalmat. Orbán Viktor az elmúlt héten, a kormány idei utolsó ülését követő tájékoztatón a miniszterei jutalmazásával kapcsolatban azt mondta: a költségvetés elfogadása után egy utolsó, évzáró kormányülésen ,,ami már nem igazi kormányülés lesz, hanem csak egy koccintás, talán holnap vagy holnapután éppen nálam, ahol már nem hozunk döntéseket, majd ott elmondom, hogy jár-e, ha igen, kinek és mennyi jutalom."

Orbán viktor
,,Az én álláspontom az, hogy akkor van jutalom, ha van elvégzett munka is."
,,Az én álláspontom az, hogy akkor van jutalom, ha van elvégzett munka is" - mondta Orbán Viktor, és hozzátette: a kormánytagok esetében az elvégzett munka a bevégzett költségvetést jelenti. Hogy miért maradt el a kormányfő által már beígért extra prémium, hiszen a múlt héten már megtörtént a szavazás, a sajtóosztályon nem tudtak válaszolni.

Az már szinte biztos, hogy idén a miniszterek nem kapnak, mivel a MeH eddig nem bérszámfejtett jutalmat a részükre.

Egyébként, ha lesz ilyen, akkor egységes lesz, nem szoktam ilyen szempontból különbséget tenni" - mondta még a múlt héten Orbán. Akkor tennék csak különbséget egyébként, hogyha valakivel szemben fegyelmit is kellett volna tennem, ami előfordulhatott volna éppen, de erre nem volt példa a mögöttünk hagyott két esztendőben.

A ,,nagy várakozások" elkerülése miatt a miniszterlenök kifejette: a jutalmazáskor - ha lesz - ,,a miénkben biztosan kisebb számok lesznek", mint a Horn-kormány időszakában.

Szerettük volna megkérdezni Borókai Gábor kormányszóvivőt, miért nem kaptak eddig prémiumot a miniszterek, ám a kancellária politikai államtitkára szabadságon van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!