Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Új gyanúsított a brókerügyben

2004.04.10. 10:27
Egy 30 éves férfit milliárdos pénzmosással gyanúsított meg pénteken az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága - értesült a Népszava. Kiderült az is, a K&H Bank hat korábbi alkalmazottját jelentette fel a közelmúltban. A pénzintézet szerint őket terhelheti a felelősség a banknál történt pénzügyi visszaélésekben.
A brókerügy legújabb gyanúsítottja D. Gábor, aki a Népszava információi szerint a brókerügyben kulcsszerepet játszó két off-shore cég magyarországi megbízottja volt.

A közgazdász korábban Schönthal Henrik sofőrjeként, titkáraként, valamiféle mindeneseként dolgozott, hónapokkal ezelőtt még tanúként tett vallomást a rendőrségen. Azt állította, hogy minimálbérért vállalta a két off-shore cég magyarországi cégvezetését.

A Népszava úgy tudja, D. Gábor mint két cég magyarországi megbízottja aláírásával hitelesítette a pénzmosásgyanús milliárdos nagyságrendű átutalásokat. A férfi elismerte, hogy közvetlen kapcsolatban állt Kulcsár Attilával, aki utasításokat adott neki az átutalásokkal kapcsolatban.

Feljelentett alkalmazottak

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a K&H Bank feljelentette Tóth Róbertet, a K&H Equities Rt. egykori munkatársát, aki a gyanú szerint közreműködött az Autó-Danubia Kft. és az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) között létrejött visszadátumozott szerződés elkészítésében, valamint a Betonút Rt. sérelmére Kulcsár Attila által elkövetett sikkasztásban.

Eljárás indult Bernhardt Tibor, a K&H Bank Rt. humánpolitikai főosztályának vezetője ellen is, mert a gyanú szerint Bernhardt úgy vett fel 2001 júliusában 20 millió forintot, hogy számláján mindössze 8,5 millió forintos fedezete volt.

Kővári Zsoltot, a K&H Bank Rt. és a K&H Equities Rt. vezető testületeinek tagját is feljelentette a pénzintézet, csakúgy, mint Blatnyák Gábort, aki a K&H bankcsoport brókere volt, majd 2002-től a bank önkormányzati főosztályán Kulcsár Attila helyettese lett. A feljelentés szerint Blatnyák több olyan tranzakciót bonyolított le, amellyel kárt okozott a K&H-nak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy már kérték több személy vagyonának zár alá vételét is. Állítólag köztük van Schönthal Henrik és Dunai György, a Betonút Rt. elnöke is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!