Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Családias kormányülés lesz Kálócfán

2001.07.16. 16:47
Laki József polgármester saját körtepálinkájával, az önkormányzat egy helyi sertéstenyésztő felajánlása révén bográcspörkölttel, több család a maga sütötte tejfölös péklángossal és pogácsával fogadja az ülés befejeztével a kormány tagjait és az egész falu népét.
A nyugat-zalai kisközségben, Kálócfán tartja kedden, délelőtt 10 órától nyári második kihelyezett ülését a kormány. Laki József polgármester hétfőn úgy nyilatkozta, hogy a település felkészült a miniszterelnök és a kormánytagok fogadására.

Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy a kormány a keddi ülésen agrárkérdésekkel fog foglalkozni. A miniszterelnök jelezte, hogy a Zala megyei faluban a helyszínen kívánnak tájékozódni a zsebszerződésekről, mert állítólag a környéken gyakori a külföldiek spekulációs földvásárlása. A kormányülésen szóba kerül a birtokrendezés kérdése, a Nemzeti Földalap felállítása, a családi gazdaságok támogatása és a mezőgazdasági külső üzletrészek ügye is.

Kálócfa egy Zalalövő és Pórszombat között fekvő, mindössze 206 lakosú göcseji kistelepülés. Laki József polgármester elmondta: rendbe hozták a közterületeket, kivirágosították a kis kultúrház környékét. A jó idő esetén a kormányülés helyszínéül szolgáló saját gépszínjét is berendezte már ifjú Szabó József agrár-magánvállalkozó. Rossz idő esetén a kultúrházban tanácskozik a kormány.

A polgármester elmondta: reméli, hogy a hozzájuk hasonló apró, hátrányos helyzetű falvak kisgazdaságainak felzárkózását, s a fiatal gazdálkodók letelepedését ösztönző intézkedésekről is szó lesz.