Klaudia
-3 °C
3 °C

Kényszervallatás Kármán Irén bántalmazási ügyében

2007.06.29. 00:22
Kényszervallatás gyanújával rendelt el nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettesek ellen, mert a múlt pénteken elrabolt és bántalmazott újságírónő fiát állítólag atrocitások érték a kihallgatása során, tájékoztatta a Népszabadságot a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila elmondta: a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken átiratot küldött az ügyészségnek, amelyben egyebek mellett az olvasható, hogy Kármán Irén újságíró, valamint szerzőtársa, Labancz Ferenc egykori rendőrségi nyomozó sajtónyilatkozataikban olyan kijelentéseket tettek, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a rendőrség meg nem engedett módon hallgatta ki Kármán Irén 16 éves fiát.

Kármán és Labancz jelenleg egy játékfilm forgatókönyvén dolgozik, amely az 1991-ben a védelmi zsarolások felszámolására életre hívott, de a megalakulása után nyolc hónappal felszámolt úgynevezett Cattani-kommandóról szól. Mindketten azt állították, a rendőrségen azt kérdezték a fiútól, nem ő rúgta-e hasba az édesanyját, illetve nem verte-e meg baseballütővel. A rendőrség, bár visszautasította, hogy a tanúként kihallgatott fiút fenyegették, zaklatták volna, vagy bármire is rá akarták beszélni, még az előtt tájékoztatta a hallottakról az ügyészséget, hogy a fiú törvényes képviselői panaszt vagy feljelentést tettek volna a történtek miatt.

Kármán Irén legfrissebb blogbejegyzése az utóbbi napok történései következtében meglehetősen keserű: "Még néhány nap, és K. Irén lesz az az agresszív, garázda elem - írja internetes naplójában -, aki szétcsapott két ártatlan autóst. És kárt okozott a rakpartban." Az újságírónő szerint mindazok, akik a magánéletével foglalkoznak és cédának állítják be, a valódi ügyről, a titkosított olajaktákról próbálják meg elterelni a figyelmet.