Krisztina
18 °C
24 °C

Még ebben a hónapban Kínába látogat Medgyessy

2003.08.13. 11:01
Még nincs hivatalos program, annyi azonban bizonyos, hogy augusztus 27-én három napra Kínába teszi tiszteletét Medgyessy Péter. Magyar kormányfő negyven éve nem volt az ázsiai országban.
Üzletemberek, államtitkárok, miniszterek tömege kíséri el a tervek szerint Medgyessy Pétert kínai munkalátogatására - számol be róla a Népszabadság.

Tavasszal atípusos tüdőgyulladás volt Kínában

A miniszterelnöki vizitet eredetileg tavaszra tervezték, ám akkor - a lap szerint - Medgyessy más irányú elfoglaltságai miatt elmaradt a látogatás. A Miniszterelnöki Hivatalban az Indexnek azt mondták, hogy még nincs hivatalos program, így az még nyitott kérdés, hogy kikkel találkozik a kormányfő.

A Népszabadság szerint a delegációval utazik Kovács László külügy-, Lamperth Mónika belügy- és Csillag István gazdasági miniszter. A látogatás egyik célja, hogy különböző egyezményeket írjanak alá. Ezek között lesz olyan, a két miniszterelnök által aláírandó közös nyilatkozat, amely hosszú távra tervez a két ország között. További egyezményeket a turisztikai kapcsolatokról, a szervezett bűnözés elleni öszszefogásról és a baromfiexport szabályozásáról is terveznek aláírni.

Utoljára negyvennégy évvel ezelőtt járt magyar kormányfő Kínában, akkor Münich Ferenc tett hivatalos látogatást.