Több állami megrendelést is kapott Kiss volt ügyvédi irodája

2003.02.20. 08:58
A Magyar Nemzet mai számában - Forgács és Kiss: újabb állami megbízás - címmel beszámol arról, hogy a Malév Rt.-n kívül a Nemzeti Autópálya (NA) Rt.-t is a Kiss Elemér kancelláriaminiszter érdekeltségébe tartozó ügyvédi iroda világította át. A Forgács és Kiss ügyvédi irodának tagja az NA Rt. igazgatóságának elnöke, László András is.
Múlt év végén a Nemzeti Autópálya Rt. megbízást adott a Forgács és Kiss ügyvédi irodának az állami cég átvilágítására. A társaság igazgatóságának elnöki posztját ekkor már László András töltötte be, aki Kiss Elemér kancelláriaminiszterhez hasonlóan résztulajdonos az átvilágítást végző ügyvédi irodában.

A Forgács és Kiss illetékesei a Magyar Nemzet kérdéseire nem voltak hajlandók válaszolni, így nem tudták meg, hogy az átvilágítás elvégzéséért mennyi pénzt kapott az ügyvédi iroda. László Andrást a napilap munkatársai nem tudták elérni telefonon.

Kiss nem tudja

Mint arról kedden beszámoltunk, írásbeli választ igénylő kérdésben firtatja Szíjjártó Péter fideszes képviselő, hogy miképpen kapott megbízást az állami tulajdonban lévő Malévtól az az ügyvédi iroda, melyben Kiss Elemér is dolgozott. A kancelláriaminiszter kedden úgy nyilatkozott, hogy nincsen tudomása arról: kapott-e állami megbízást az az ügyvédi iroda, amelynél korábban ő is dolgozott, mindazonáltal megjegyezte: nem tartaná helyesnek, ha azért nem dolgozhatnának állami cégeknek, mert ő korábban ott munkálkodott.

A Fidelitas ugyanakkor arra vár írásbeli választ a Kiss Elemértől, hogy etikus-e, ha egy veszteséges állami cég a hivatalban lévő miniszter ügyvédi irodáját bízza meg egy ilyen munkával. Szerintük egyébként az üvegzsebtörvénnyel is összeegyeztethetetlen az irodával kötött szerződés.  • Hírek
  • Csok