Valér
4 °C
8 °C

Helyettes államtitkárra vallott Kulcsár

2004.12.08. 08:04
Kormánytagot gyanúsít korrupcióval Kulcsár Attila. A Magyar Nemezt értesülései szerint a milliárdos sikkasztással vádolt álbróker az ügyészségen Kodela László volt helyettes államtitkárnak adott ötmillió forintos kenőpénzről vallott. A Magyar Hírlap értesülései szerint a rendőrség Forró Tamást sorolná át a tanúk közül a gyanúsítottak közé.

Gyanúsítottként hallgatná ki Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal, értesült a Magyar Nemzet. A lap értesüléseit az ügyészség szóvivője nem kívánta kommentálni. A Magyar Nemzet értesülései szerint Kulcsár Attila, a brókerügy fővádlottja jegyzőkönyvbe vallotta, hogy ötmillió forinttal vesztegette meg Kodelát, amiért az államtitkár "elintézte", hogy a rendőrség pénzmosás elleni osztálya ne indítson eljárást a Betonút Rt-vel kapcsolatos ügyletek miatt.

Kulcsárt hónapok óta csak az ügyészség hallgatja ki, a Magyar Hírlap értesülései szerint azonban karácsonyig a rendőrség is kihallgatja az álbrókert. A nyomozók Kulcsár néhány ügyfelének a szerepét kívánják tisztázni a többmilliárd forintos pénzmosási és sikkasztási ügyben.

A rendőrség a napokban kapta meg a kirendelt könyvszakértő jelentését, melyből kiderül, hogy az álbróker ügyfelei közül kik voltak azok, akiknek tisztában kellett lenniük az ügyletek törvénytelenségével. A Hírlap értesülései szerint közéjük tartozik többek között Forró Tamás műsorvezető is.