Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Ketten már nem akarnak kormányzati negyedet építeni

2007.10.11. 07:31
Egyebek mellett a szoros határidők miatt lépett vissza két cég a kormányzati negyed felépítésére kiírt páélyázattól.

Korábban nyolcan érdeklődtek, de már csak hatan vannak versenyben az új kormányzati negyed felépítésére és működtetésére kiírt tenderen.

A Népszabadság szerint az Infopark Fejlesztési Zrt. és a spanyol Sedesa cég lépett vissza, miután az előminősítés után megismerték a kiírás részletes feltételeit - ezekkel szerintük a beruházás nem teljesíthető, hazárdjátéknak tűnik, egyebek mellett a túl közeli átadási határidőt kifogásolták.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság továbbra is azt tervezi, hogy december 10-én szerződést kötnek a kiválasztott kivitelezővel. Jövő héten értékelik egyébként első körben a jelentkezők ajánlatait.

Eközben folyamatosan készítik elő a minisztériumok mostani épületeinek eladását. A 31 építmény értékesítéséből körülbelül 107 milliárd forint bevételre számít a kormány.

Tervezik a földművelésügyi tárca székházának átépítését is, ahová a Miniszterelnöki Hivatal költözik majd. A Mérték Építészeti Stúdió hirdetmény nélküli eljárás keretében, de versenyben, meghívásos pályázat keretében adta be a legkedvezőbb ajánlatot az FVM épület átépítésének tervezésére.

A 158 millió forintos ajánlatuk jóval kedvezőbb az erre a célra előzetesen kalkulált 220 millió forintos összegnél.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!