Ágnes
-1 °C
2 °C

Tisztázná magát Kodela

2005.06.01. 15:11
A Kulcsár-ügyben vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedéssel és adócsalással meggyanúsított Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkára állítja: nem követett el bűncselekményt, s mint szerdán az MTI-nek küldött közleménye tartalmazza, bízik abban, hogy az eljárás során tisztázhatja magát.
"A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hétfőn gyanúsítottként hallgatott meg a brókerüggyel kapcsolatban - olvasható Kodela László, MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében. - Ezt követően a médiában becsületem csorbítására alkalmas kijelentések láttak napvilágot. Nem követtem el bűncselekményt és bízom abban, hogy az eljárás során tisztázhatom magamat"

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn megerősítette a TV2 Tények című hírműsorának információját, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés bűntette, valamint adócsalás gyanúja miatt hétfőn gyanúsítottként hallgatta ki a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát. A szóvivő többet nem kívánt elmondani az ügy részleteiről.

A volt helyettes államtitkár - aki 2003-as távozása után a Magyar Hivatalos Közlönykiadó elnök-vezérigazgatója lett - közleményében azt írja: sajnálatosnak tartja, hogy "az eljárást ellenem megindították egy olyan személytől származó állítás alapján, aki sok ember, közéjük tartozom én is, jóhiszeműségét kihasználva, bankjának asszisztálása mellett többmilliárdos bűncselekményt követhetett el". Kodela László jogi védelme érdekében ügyvédet kíván meghatalmazni.

A TV2 hétfő esti hírműsorában számolt be arról, hogy az ügyészség szerint Kodela ötmillió forintot vett át Kulcsár Attilától azt ígérve, hogy elintézi a rendőrségen, hogy ne induljon nyomozás a brókerügyben, de az még nem világos az ügyészség szerint, hogy Kodela valóban közbenjárt-e Kulcsár Attila érdekében, vagy becsapta. "Úgy tudjuk, hogy az ügyészség ellenőrizte a bankszámlákat és olyan bizonyítékokat talált, amelyek szerint Kodela további 50 millió forintot kapott Kulcsár Attilától és ez után nem fizetett adót" - hangzott el a műsorban.