György
16 °C
24 °C

Németül is káromkodott a részeg fideszes

2004.06.21. 12:28
Csütörtökön rendkívüli frakcióülésen dönt a Fidesz Pest megyei képviselőcsoportja arról, hogy milyen szankciókkal büntetik a közgyűlésben ittasan káromkodó frakciótársukat. Az Index információi szerint Alvincz József a gyermekrajz-pályázat díjátadó ünnepségén történt botrányokozást megelőzően már egy németországi hivatalos úton is kommunistázott részegen, ráadásul a vendéglátók előtt németül.
Sokféle lehetőség van a történtek szankcionálására - jelentette ki az Index kérdésére T. Mészáros András, a Fidesz Pest megyei közgyűlési képviselőcsoportjának vezetője. T. Mészáros elmondta, hogy csütörtökre összehívta a frakció rendkívüli ülését, amelynek az Alvincz József fideszes képviselő által okozott botrány lesz a témája.

Parlagfűírtás

Mint emlékezetes, pénteken a Pest megyei közgyűlésben, a parlagfűirtási kampány gyermekrajz-pályázatának díjátadó ünnepségén részegen kurvaanyázott és kommunistázott a fideszes képviselő. Alvincz Józsefet frakciótársai is hiába próbálták lecsendesíteni, a kiabáló képviselő perceken át szidalmazta az MSZP és közgyűlés szocialista elnökét. Alvinczot végül a Fidesz frakcióvezetője kísérte ki a teremből, ahol mintegy 65 képviselő és 40 gyerek valamint kísérőik voltak jelen. A Fidesz-frakció a közjátékot követően elnézést kért az elnöktől és a jelenlévőktől is.

Ludwigsburgban is

Bukovszky István, az MSZP frakcióvezetője azt elmondta, hogy az eset miatt kizárólag a részegeskedő képviselőt hibáztatják, és azt várják, hogy a Fidesz vonja vissza Alvincz EU-integrációs bizottsági tagságát. Bukovszky szerint ezt azért is szorgalmazzák, mert a fideszes képviselő egy múlt ősszel lezajlott hivatalos látogatáson is botrányt okozott már. Alvincz akkor egy testvérvárosi meghívásnak eleget tevő csoport tagjaként a németországi Ludwigsburgban kommunistázott részegen, ráadásul a vendéglátók előtt német nyelven.

Nem marad következmények nélkül

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy az eset nem marad következmények nélkül, még akkor sem, ha a képviselő családi háttere miatt számos ok szólna a "megértés" mellett. Az Alvincz Józseffel szemben alkalmazandó szankciókról azonban a képviselőcsoport tagjainak kell döntenie a rendkívüli ülésen. T. Mészáros András elmondta, hogy rövid időn belül magánlevélben is elnézést kér majd a közgyűlés elnökétől, Szabó Imrétől.

Az Index megpróbálta elérni Alvincz Józsefet, de frakciója tájékoztatása szerint a képviselő napok óta elérhetetlen.