Oszkár
20 °C
29 °C

A Jobbikba igazolhat a Fideszben különcnek tartott képviselő

2004.04.08. 12:56
Valószínűleg eggyel csökken a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának létszáma, miután sajtóértesülések szerint Körömi Attila a jövő héten kilép a frakcióból. A különcnek tartott képviselő a hírek szerint a Jobbik embereként kíván politizálni az Országgyűlésben, döntéséről azonban a Jobbik elnökségének egyelőre nincs tudomása.
Körömi Attila fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta azt a lapértesülést, amely szerint átül a független képviselőkhöz, és a Jobbik Magyarországért Mozgalomban politizál tovább.

Különcként tartották számon

Az ellenzéki politikus a húsvétra, illetve a nagyhétre való tekintettel nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzet című napilap értesülését. "A jövő héten kedden kiadok egy közleményt, amiből minden kiderül" - mondta Körömi Attila. A politikus 1998-ban és 2002-ben is a Fidesz Baranya megyei listájáról került a parlamentbe. Az Index információi szerint azonban az országgyűlési frakcióban mindig különcként tartották számon, sok esetben szélsőséges nézetei eltértek a képviselőcsoport álláspontjától.

Valóban szimpatizál

Balczó Zoltán, a Jobbik elnökségi tagja az Index kérdésére azt mondta, nincs tudomása arról, hogy Körömi ténylegesen csatlakozni kíván pártjához. Az ex-MIÉP-es politkus, aki korábban szintén parlamenti képviselő volt, azt mondta, hogy ismeretei szerint Körömi valóban szimpatizál a Jobbikkal, ami például az iraki katonai beavatkozásban való részvétellel kapcsolatos szavazásnál is megmutatkozott. Balczó szerint a Jobbik hétfői elnökségi ülésén nem esett szó Körömi Attila átüléséről.