Jenő
-2 °C
6 °C

Megszüntetné interpellálhatóságát a legfőbb ügyész

2007.05.17. 15:33
Kovács Tamás tervei szerint a legfőbb ügyésznek a tájékoztatási kötelezettsége megmaradna, az interpellálhatósága nem. A legfőbb ügyész erről egy csütörtöki konferencián beszélt.

Megfontolandó javaslatnak nevezte a legfőbb ügyész interpellálhatóságának megszüntetését Kovács Tamás legfőbb ügyész, a tízéves igazságügyi reformról szóló ünnepi konferenciáén. Kovács szerint az interpellálhatóság miatt a legfőbb ügyész politikai szerepbe kényszerül.

"Gyakran előfordul, hogy a legfőbb ügyész szakmailag helytálló válaszát politikai okokból szavazzék le" – nyilatkozta az Indexnek a konferencia szünetében Kovács Tamás. Ahogy felszólalásában, úgy a nyilatkozatában is hangsúlyozta, nem javaslatot tett, hanem egy a szakberkekben már tárgyalt felvetést ajánlott megfontolásra.

Bővebben nem is kívánta taglalni a felvetést, nehogy idő előtt átpolitizálódjon. Mint mondta, az interpellálhatóság megszűnésével a legfőbb ügyész tájékoztatási kötelezettsége megmaradna, az éves beszámolók mellett kérdésekre is válaszolna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?