Adatvédelem a Kriminal expo-n

2000.05.22. 11:22
Május 24-26-ig rendezik meg az Egyetemi Kongresszusi Központban a Kriminálexpo - IT-SEC 2000 konferenciát és kiállítást ,,Kommunikáció a biztonságos világért, kommunikáció az integrációért!" címmel. A rendezvény idén új arculatot kapott: a nemzetközi szinten is jegyzett programsorozat részévé vált a bűnüldözés mellett a közlekedésbiztonság, az adatvédelem, adatbiztonság, a környezetbiztonság és a biztonság egyéb területe is.
Az expo szakmai szervezője az Ügyészek Országos Egyesülete. Dr. Hegedűs András, az egyesület tagjának tájékoztatása szerint az expo idén új arculatot kapott: a nemzetközi szinten is jegyzett programsorozat részévé vált a bűnüldözés mellett a közlekedésbiztonság, az adatvédelem, adatbiztonság, a környezetbiztonság és a biztonság egyéb területe is.

A legfőbb feladatok megoldását csak a közigazgatás, az üzleti élet, a modern banki rendszer valamint a bűnüldözés és igazságszolgáltatás területein a globalitást és a nemzetközi együttműködést szem előtt tartva lehet csak megtalálni - áll a tájékoztatóban.

A különböző területeken az informatika és a telekommunikáció ,,csodafegyverként" jelenik meg - de nem csak a rendőrség, hanem a szervezett bűnözés oldaláról is. Az információtechnológiákkal kapcsolatos visszaélésekről, az állami- és gazdasági életbe beépülő korrupcióról, a pénzmosásról, a kábítószer-kereskedelemről és a tisztességtelen üzleti előnyre törekvés formáiról is egyeztetnek a tárgyalásokon.

Tartanak Bűnüldözési Konferenciát , melynek témája a modern információs technológiákkal kapcsolatos visszaélések, bűnözés, a megelőzés és a bizonyítás gyakorlati, jogi kérdései. Az IT-SEC - Informatikai és telekommunikációs konferencia a biztonságos állam, a hatékony bűnüldözés és igazságszolgáltatás informatikai háttérfelvételről és az integrációs folyamatokról szól majd. Válasz a korrupcióra címmel rendeznek konferenciát és megvitatják, hogyan alkalmazható a katasztrófa-törvény a gyakorlatban. Az ötödik konferencia tárgya a mordern bűnmegelőzés.  • Csok