Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Kulcsár Attila találkozott a belügyminiszterrel?

2005.04.08. 08:15
A tv2 Tények című hírműsorában arról számolt be, hogy a brókerbotrány kulcsfiguráinak tartott személyek állítása szerint Kulcsár Attila találkozott a Belügyminisztériumban Lamperth Mónikával. A Belügyminisztérium szóvivője szerint Lamperth minden nagyobb bank vezetőjével találkozott.
Kulcsár Attila és Rejtő E. Tibor azt állítják, hogy találkoztak a belügyminiszterrel, az ügy kirobbanása után. Állítólag még 2003-ban a rendőrségi nyomozás elrendelése előtt jártak a Belügyminisztériumban.

A brókerbotrány kirobbanása után Kulcsár Attila egymás után keresett fel befolyásos vezetőket: megpróbálta elérni, hogy elsimítsák az ügyet. Többek között találkozott Bácskai Jánossal, a Maffiaellenes Központ vezetőjével, Kodela Lászlóval, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárával, Tóth András nemzetbiztonsági államtitkárral és Áder Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével.

A Tények úgy tudja: június 24-én találkozott Lamperth Mónika belügyminiszterrel is. Más információk szerint ugyanezt állította Rejtő E. Tibor, a Kereskedelmi és Hitelbank akkori vezérigazgatója is, aki ugyancsak részt vett a találkozón a Belügyminisztériumban.

„Hivatalból találkozott”

A Tények értesülésére reagálva a tárca annyit közölt, hogy a belügyminiszter, minden nagyobb bank vezetőjével találkozott. "Mint az önkormányzatokért is felelős miniszter, Lamperth Mónika valamennyi nagybank vezetőivel és önkormányzatok ügyeivel foglalkozó vezetőivel is találkozott, beleértve a Kereskedelmi és Hitelbank vezetőit is. Az önkormányzati ügyek vezetője ennél a banknál akkor Kulcsár Attila volt." - mondta Orodán Sándor, a Belügyminisztérium szóvivője.

A pénzintézet brókercégénél végzett brókervizsgálat részben megerősítette, amit Kulcsár Attila és Rejtő E. Tibor állít. Ugyanis Kulcsár egyik közeli munkatársa jegyzőkönyvbe mondta: a bróker beszélt neki arról, hogy felsővezetők járnak hozzá Ibizára, és arról győzködik, hogy ne vigye el egy személyben a balhét.