Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Kiadja Kulcsárt a bécsi bíróság

2003.11.11. 12:05
A bécsi legfelsőbb tartományi bíróság keddi döntése szerint kiadható Magyarországnak Kulcsár Attila, a K&H brókerbotrány egyik kulcsfigurája. Kulcsár osztrák védője rögtön jelezte, fellebbeznek a döntés ellen. A bírák nem látják bizonyítottnak a pénzmosás gyanúját.
Kiadható Magyarországnak Kulcsár Attila, a K&H brókerbotrányban ismertté vált bróker - döntött kedden a bécsi legfelsőbb tartományi bíróság. A háromfős testület úgy határozott, hogy a négypontos magyar kiadatási kérelem két pontja alapján adható ki a volt bróker.

A bíróság indokoltnak látta a sikkasztás és a hamisított okmányok felhasználása miatti kiadatási kérelmet, de nem fogadta el a pénzmosás és a jogosulatlan szolgáltatásnyújtás bűntettére hivatkozó magyar kérelmet. A bíróság úgy döntött, hogy a gyanúsított a keddi határozat kézhezvételétől számított tizennégy napon belül jogorvoslatért fordulhat az osztrák legfelsőbb bírósághoz. Kulcsár Attila osztrák védője bejelentette, hogy fellebbeznek.

A bíróság egyszer már elhalasztotta a döntést a kiadatási eljárásban, akkor a kérelem eredeti példányát hiányolták, amelyről kiderült, hogy az ottani bíróságnál keveredett el. Kulcsár Attila kiadatásának elhúzódása nem befolyásolja a nyomozást a K and H-ügyben - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel. "Függetlenül attól, hogy Bécsben nem született jogerős döntés Kulcsár Attila kiadatásáról, a magyar rendőrség változatlan intenzitással nyomoz" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Garamvölgyi László hozzátette: fontos lenne Kulcsár Attila kihallgatása, de ennek késése nem akadályozza a nyomozást. A szóvivő nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mikorra várható jogerős döntés Kulcsár Attila kiadatásáról. Azt azonban elmondta, hogy ennek megszületését követően két héten belül az osztrák rendőrség Hegyeshalomnál átadja majd a magyar rendőrségnek a gyanúsítottat.

Határozottan visszautasítom a 14 pontos listát - jelentette ki újságíróknak kedden Bécsben Kulcsár Attila. A K and H Equities brókerház volt alkalmazottja a tartományi legfelsőbb bíróság tárgyalótermében fordult a mögötte ülő magyar újságírókhoz, s kifejtette: aljas rágalom a lista, sejti, hogy kik írták és miért. A volt bróker szerint ezzel csak Rejtő E. Tibor bankelnököt akarják befeketíteni. A volt bróker nem részletezte, hogy milyen listára gondol. Kulcsár Attila az MTI kérdésére elmondta, hogy az alapvető kifejezéseket már megtanulta németül ausztriai őrizete alatt. Annyit mondott még, hogy nem egyedül tartják fogva a cellájában.