Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

A Fidesz szerint a K&H botrány elérte a kormányt

2003.08.02. 18:53
A Fidesz szerint a kormánynak válaszolnia kell arra, mikor, kikkel és miről tárgyalt Kulcsár Attila a Miniszterelnöki Hivatalban.
A Fidesz szerint a K&H brókercégének botránya mára elérte a kormányt azzal, hogy kiderült, Kulcsár Attilának állandó belépője volt a Miniszterelnöki Hivatalba - mondta Demeter Ervin szombaton az MTI-nek.

A kormánynak válaszolnia kell arra, mikor, kikkel és miről tárgyalt Kulcsár Attila, a K&H Bank brókercégének milliárdos sikkasztással vádolt volt vezető munkatársa a MeH-ben, valamint arra is, milyen megbízást kapott, amely miatt szükség volt arra, hogy állandó belépőt adjanak ki a számára - közölte a honatya.

Demeter Ervin szerint ebben a helyzetben különösen fontosak a Fidesz kérdései, amelyeket a párt az ügy tisztázása érdekében fogalmazott meg korábban. A Fidesz így választ vár arra, hogy Lamperth Mónika belügyminiszter és Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár milyen kapcsolatban állt Kulcsár Attilával, illetve milyen felelősség terheli őket azért, hogy a brókercég volt munkatársa ki tudta vonni magát az igazságszolgáltatás alól.

"A Fidesz felszólítja a kormány tagjait, hogy tegyenek nyilatkozatot, milyen üzleti kapcsolatban állnak a Kereskedelmi és Hitelbankkal, valamint járuljanak hozzá ahhoz, hogy a pénzintézet nyilvánosságra hozhassa a kormány tagjaival való üzleti kapcsolatait" - fogalmazott a képviselő, hozzátéve: ezt a Fidesz korábban már megtette.