Auguszta
-7 °C
0 °C

Mécs Imre kerül Demszky helyett a Parlamentbe

2002.05.30. 15:31
A 100 napos programot a kormány végre fogja hajtani és nem hagyja magát kényszerpályára állítani - jelentette ki Kuncze Gábor. Az SZDSZ elnöke az aktuális politikai helyzetet értékelő sajtótájékoztatóján a rendszerváltás óta eltelt idő legarcátlanabb kormányának nevezte a távozott kabinetet, amely - mint mondta - jelentős mértékben ürítette ki a kasszákat, és költekezte túl magát.
Már nem milliók, milliárdok folytak el az elmúlt hetekben - jelentet ki Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke. Az előző kormányzat féktelen, felelőtlen és a magánérdekek szerinti gazdálkodása miatt jelentős költségvetési hiánnyal kell számolni, mindezek ellenére a kormány nem hagyja magát letéríteni az eredetileg elhatározott útról, magát kényszerpályára állítani és mindenképpen végrehajtja, azt amit eltervezett.

Medgyessy Péter miniszterelnök házának biztonsági fejlesztése kapcsán Kuncze Gábor azt mondta, ez volt a lehető legolcsóbb megoldás. Pillanatnyilag ugyanis nincs a kormányfő számára megfelelő rezidencia. Azokat ugyanis egyrészt még lakják, másrészt nyilván - akár több száz milliós költsége árán - fel kellene újítani.

Mécs Imre kerül Demszky helyett a Parlamentbe

Mécs Imre
A kormányváltással járó személycserék kapcsán Kuncze Gábor kijelentette, hogy az bőven alulmúlja a négy évvel korábbit. A váltásokat az indokolja, hogy az elmúlt négy évben pártkáderek kerültek a közhivatalokba, ezt kell most korrigálni - tette hozzá az SZDSZ elnöke.

Kuncze kitért arra is, hogy az ügyvivői testület - a fővárosi választmány javaslatát jóváhagyva - döntött arról, hogy Mécs Imre töltse be Demszky Gábor megüresedett parlamenti helyét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!