Olivér
5 °C
8 °C

Orbán könyvet írt, Gyurcsány Velencében kávézgatott

2007.05.29. 09:08
A Magyar Hírlap a főszerkesztő édesapjából csinált címlapsztorit, a Népszabadság észrevette, hogy Orbán és Áder eltávolodott egymástól, a Blikk lesifotót közölt a persze testőr nélkül sétáló Gyurcsányról, és egyéb érdekességek a hírek világából a keddi lapszemlében.

Musical, rockopera, képregény nem, címlapsztori, nap témája, interjú, másfél kolumnás elemzés viszont lett Gazsó Ferencből a Magyar Hírlapban. A népnemzeti szocialista szerint "a felsőoktatás többfunkciós rendszer, nem lenne szabad csupán a piac szempontjai szerint kezelni".

A rendszerváltás óta nyilatkozza ezt az összes valamirevaló szocialista, nem tudunk nem arra gondolni, hogy az egyetemi tanárként dolgozó egykori politikust csak azért kérdezte meg most a Magyar Hírlap, mert Gazsó Ferenc a lap főszerkesztőjének, Gazsó L. Ferencnek az édesapja.

És essen szó egy fájó hiányról is: a keddi Hírlapban a lapot tulajdonló Széles Gábor Ikarusáról egy szót sem írtak, talán majd szerdán.

A Népszabadság oly szívesen kurkász a Fidesz körül, különösen most, amikor – ez is a lapból tudható – a biztos pártválasztóknál 58:29-re vezet a radikális ellenzék.

Az van, hogy Orbán és Áder eltávolodtak. Az utóbbi hátrébb lép, bár a jelenleginél hátrébb már aligha lehet, a parlament házelnöki pulpitusán látjuk unatkozni hétfőnként, a pártküzdelmekbe szintén belefáradt Szili Katalint szokta váltani fél 3 körül.

Orbán Viktor fél év alatt száz oldalt írt, írja a Blikk. Mielőtt beleájulnánk e mennyiségbe, számoljuk ki: ez napi 0,54 oldal. Ez azért messze van az ipari mennyiséget termelő Lenin munkásságától, bár a két szerzőben közös, hogy életük jelentős szakaszában ellenzékben voltak, vagyis jobban ráértek.

A Blikk a kiegyensúlyozottság jegyében lesifotókat közöl a Velencében a feleségével kéz a kézben sétáló, valamint kávét és ásványvizet fogyasztó Gyurcsányról. A miniszterelnök legendás bátorságára példa, hogy testőrök – legalábbis a Kormányszóvivői Iroda szerint – nem kísérték.

Kádár Jánosné hamvai (és férje maradványai) nincsenek meg, szentolvasójáról viszont hírt ad a Magyar Nemzet. A kedden árverezett rózsafüzért az ÁVH levélfelbontó részlegének egykori kiértékelője magától VI. Pál pápától kapta, így új megvilágításba kerülnek az állambiztonságnak dolgozó katolikus főpapok is.

Hogy az antikommunista Vatikán miért ajándékozott rózsafüzért a kommunista first ladynek, azt nem tudni, ahogy azt sem, hogy hol vannak Tamáska Mária és férjének hamvai, maradványai, de ez szemmel láthatóan már alig érdekel valakit.

A Színes Bulvár Lapot mától Borsként kell keresni az újságosnál. Pallagi Ferenc főszerkesztői köszöntőjéből tudhatjuk, hogy június 9-én a Kossuth téren ünneplik a lapot. Ahogy fogalmaz: "Fenyő Miklós, az Irigy Hónaljmirigy, Póka Angéla, Puskás Péter és a No Thanx zenéjére ropjuk éjfélig."

A Népszavában ma nem találtunk semmi kivetnivalót, úgy jó, ahogy van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?