Eleonóra
-1 °C
2 °C

Balatoni üdülő uszodával fémillióért

2006.02.13. 08:11
A Postabank konszolidációja idején 1998-ban félmillió forintért jutott egy akkor 200 milliós piaci értékűre becsült balatonfüredi üdülőkomplexumhoz egy cég - írja a Népszava. A Magyar Nemzet a tavalyi kecskeméti repülőnap veszteségeit firtatja, amelyet egy állami cég szervezett. Lapszemle.

A Népszava a Postabank 1998-as konszolidációjának egy újabb részletét világítja meg. A lap szerint 1998-ben félmillió forintért jutott hozzá a Postabank mintegy 500 millió forintra értékelt egykori balatonfüredi üdülőjéhez az a cég, amely a Fidesz egykori kampányfőnöke Wermer András ügyvédjének az érdekeltségi körébe tartozott. A 17 ezer négyzetméteres telken álló két, összesen 931 négyzetméter alapterületű üdülőépületet annak idején mintegy 500 millió forintra értékelték egy hitel fedezeteként. Egy szakértő szerint a hasonló, uszodával, teniszpályával rendelkező balatonfüredi üdülőingatlanok valós piaci értéke 1998-ban 200 millió forint lehetett, azaz 1998-ban igencsak nyomott áron jutott hozzá az Akkord Veresegyháza Kft.

A cikk a Népszava nyomtatott kiadásában olvasható

Könyvelési trükkökkel is nőtt a Postabank szanálásának költsége

Veszteséges állami repülőnap

A honvédelmi tárca tulajdonában álló cég szervezte a tavalyi kecskeméti nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót, amely komoly veszteséggel zárult. Bár állami pénzről van szó, a veszteségről üzleti titokra hivatkozva nem nyilatkoznak – írja a Magyar Nemzet. Bár a HM EI Rt. Bochkor Gábort és Palik Lászlót is felkérte a részvételre, s 3500 forint volt a belépő, a jegyekből valamint a támogatásokból és a kiállítási helyek bérleti díjából befolyó 332 millió forintos összbevétel nem volt elegendő a kiadások fedezésére. A HM EI Rt. képviselője szerint vannak még olyan támogatói szerződések, amelyeket tavaly nyár óta nem sikerült lezárni.

A Magyar Nemzet cikke>>>