Sára, Márió
2 °C
6 °C

'Kacsa, hogy László Csaba lemondott'

2003.11.04. 07:34
Decemberben, a költségvetés elfogadása után távozik László Csaba pénzügyminiszter - állítja a Magyar Nemzet. A lap - mely rövid időn belül a második cikket írja erről - úgy tudja, hogy a miniszter már meg is egyezett a kormányfővel távozása részleteiről. Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője az Indexnek reagálva határozottan kacsának nevezte a lap információját.
László Csaba pénzügyminiszter benyújtotta lemondását - értesült a Magyar Nemzet. Legelőször két hete írt cikket a miniszter esetleges távozásáról a lap, de akkor Gál J. Zoltán kormányszóvivő cáfolta, László Csaba pedig nem kommentálta az értesüléseket.

Kacsa

A Magyar Nemzet most azt írja, hogy a miniszter posztjára hat jelölt neve került szóba, köztük Gyurcsány Ferencé, Jaksity György tőzsdeelnöké, és a miniszterelnök kabinetfőnökéé, Draskovics Tiboré.

Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium Kommunikációs Főosztályvezetője kedden kora reggel azt közölte az Index hírügyeletével, hogy a hír "határozottan kacsa".

Per

A miniszter egyébként nemrégiben pert nyert a Magyar Nemzettel szemben. A lap 2003. augusztus 21-i cikkében azt próbálta különböző módon bizonyítani, hogy László Csaba pénzügyminisztert - aki egy időben a K&H Bank Rt. vezérigazgató-helyettese volt - közvetlen és személyes felelősség terheli a K&H Equities Rt.-nél feltárt visszásságokért. A bíróság az első fokú ítéletében megállapította, hogy az újság egyetlen ponton sem tudta bizonyítani az állításait.