Dávid: Az MDF-nél nem landolt baloldali pénz

2006.04.19. 20:14
Az MDF cáfolja, hogy kampányában "baloldali pénzek" is megjelentek volna. Dávid Ibolya ugyanakkor elismerte, a Tisztelet Társasága nevű szervezet jelöltjeinek csak a szakmai önéletrajzával ismerkedett meg, kapcsolataik előtte nem ismertek.

Nem került a Magyar Demokrata Fórum kampányába baloldali eredetű pénz, jelentette ki Dávid Ibolya, a párt elnöke szerdán az Inforádióban arra a hírre reagálva, hogy az MDF jelöltlistáján szereplő öt, a Tisztelet Társasága (TT) által delegált jelölt közül három Leisztinger Tamás üzletemberhez kötődik.

Az MDF az év elején kötött megállapodást az MSZP egyik - korábbi - fenekegyerkének számító Schmuck Andor által alapított Tisztelet Társaságával, amelynek elnöki posztját az év elején Gosztonyi János kapta meg. A párt az országos lista első tizenöt helyéből ötöt engedett át a TT-nek, jóllehet sem a választmány, sem a kongresszus nem ismerhette meg a jelölteket, csak az életrajzukat.

Kik ők, és honnan jöttek?

Rózsa István György, Szabó Katalin, Gosztonyi János

A Heti Válasz tényfeltárása után kiderült, hogy az öt jelöltből három, Rózsa István György, Szabó Katalin és Vas János valamilyen módon a "baloldali elkötelezettségű" Leisztinger Tamáshoz köthető. Dávid Ibolya az információk nyilvánosságra kerülése után a rádiónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy ő személyesen több mint egy éve kapcsolatban áll a Tisztelet Társaságával.

Az MDF elnöke szerint "ezeket az embereket Gosztonyi János, a Tisztelet Társaságának elnöke javasolta", a jelöltek szakmai életrajzát ismerik, de nincs tudomásuk arról, hogy "kikhez állnak közel". Dávid szerint az öt jelölt "kiváló szakember", és a feltételezés, hogy baloldali pénzek kerültek általuk az MDF-hez, a Fidesz rágalomhadjáratának része.

Dávid Ibolya az interjú során ismételten hangsúlyozta, hogy az MDF-nek a hosszú távú politizálás érdekében figyelembe kell vennie, hogy a párt szimpatizánsai sem a Fideszt, sem az MSZP-t nem támogatják.  • Hírek
  • Hírek