Piroska
3 °C
4 °C

Hiller: Orbánt a bosszúvágy hajtja

2006.09.14. 12:12
A szakadék szélén tett utolsó lépéshez hasonlította Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője Orbán Viktor esztergomi beszédét. Hiller István pártelnök szerint október elsején a nyugalom és a felfordulás között kell választanunk.


Miképp Bronsont is
"Minden voks kell, hogy meg tudjunk indulni a kormány ellen" - mondta Orbán Viktor szerdán egy esztergomi kampánygyűlésen, azt ígérve, hogy a választási eredmények tükrében radikálisan és határozottan fel fognak lépni a kormány ellen, de ehhez a népakarat adhat felhatalmazást.

Szavaira Gyurcsány Ferenc a blogjában még az este reagált, szerinte a Fidesz elnöke "átlépte a Rubicont". "Radikális ellenállást szítani, átlépni a demokratikus játékszabályokon, ez már nem elvi vitakérdés, ez az igazi vízválasztó" - írta.

Orbán Viktor tetteit nem a tettvágy, hanem a bosszúvágy hajtja, mondta Hiller István az MSZP csütörtök délelőttre összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Fel kell tenni a kérdést

"Nyugalom vagy felfordulás, békesség vagy békétlenség, világos és egyértelmű, ez immáron az október 1-jei önkormányzati választás tétje" - mondta az MSZP elnöke.

A Fidesz elnöke szerinte 3200 településre akarja "exportálni" a békétlenség, a felfordulás politikáját. Ezért álláspontja szerint fel kell tenni a kérdést Tarlós Istvánnak, a Fidesz támogatásával induló független főpolgármester-jelöltnek, valamint a polgármesterjelöltként induló Pokorni Zoltánnak, Szita Károlynak, Kósa Lajosnak és Kovács Zoltánnak, hogy egyetértenek-e Orbán Viktor megnyilvánulásával.

Határokat feszeget

"Egy veszélyes úton sok lépést lehet egymás után megtenni, de mindig van egy utolsó, amelyik a szakadék szélére visz. Orbán Viktor tegnapi nyilatkozatai ezt az utolsó lépést (...) tették meg" - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője.

A demokrácia határait feszegető radikalizmusnak már látszottak az előjelei, például azzal, hogy a radikalizmus eszköztárát, a "fütyülő és ordibáló kommandókat vetették be" az MSZP nagygyűlésein.

Ők is hazudtak

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szánalmasnak és felháborítónak, de egyszersmind szomorúnak tartja, hogy az MSZP elnöke és frakcióvezetője semmi másra nem képes, minthogy egy régi lejárt lemezt tesz fel, miközben mindenki számára egyértelmű, hogy a kormány intézkedései következtében az emberek mindennapi létfenntartása kerül veszélybe.

"Hiller István is egyike azoknak a politikusoknak, akik hazudtak az embereknek, és akik most egy felhatalmazás nélküli kormányzásban tevékenykednek" tette hozzá az ellenzéki politikus.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!