Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Nem csak eséstől sérült Lengyel Zoltán

2007.08.08. 14:31
Elkészült a szakvélemény Lengyel Zoltán sérüléseiről, melyeket a fideszes képviselő szerint az őt igazoltató rendőrök okoztak. A szakértő az orvosi látleletek vizsgálata után azt állapította meg, hogy Lengyel Zoltán sérüléseinek egy része nem eleséstől származik.

Szakértő szerint Lengyel Zoltán sérüléseinek egy része nem eleséstől származik, tájékoztatott a fideszes országgyűlési képviselő jogi képviselője, aki szerdán kapta meg az ezt tartalmazó szakvéleményt. A vizsgálatot a Budapesti Nyomozó Ügyészség rendelte el a Lengyel Zoltán feljelentése miatt indult nyomozásban, tette hozzá Futó Barnabás.

Elmondta, hogy a szakértő az orvosi látleletekre, fotókra és személyes vizsgálatokra alapozta szakvéleményét. Arra, hogy pontosan mi okozta a sérüléseket, a szakvélemény nem tér ki, ezt a nyomozás további szakaszában kell tisztázni. Futó Barnabás példaként említette a képviselő csuklóján és hátán keletkezett sérüléseket, amelyek nagy valószínűséggel a bilincselés során, illetve azután keletkeztek.

Kitért arra is, hogy bizonyos sérülésekről azt mondja a szakértő, hogy azok keletkezhettek úgy, ahogy a képviselő vall a történtekről, de eleséstől is. A sérülések fokáról a szakértő azt állapította meg, hogy azok nem maradandóak és súlyos egészségromlást sem eredményeztek.

Lengyel Zoltán állítása szerint július 8-án Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték, fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Ezért feljelentést tett.

A képviselőnél nem voltak személyazonosságát igazoló iratok, a kapitányságon tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével. Sérüléseiről a János Kórházban készítettek látleletet. Lengyel Zoltán a kezén, lábán és a hátán szenvedett zúzódásokat.

A Budapesti Nyomozó Ügyészséggel párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást indított az ügyben az I. kerületi rendőrkapitány feljelentése alapján, hivatalos személy elleni erőszak ügyében, mert a BRFK szerint Lengyel Zoltán ütötte meg a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt.