Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Liebmann továbbra is vitatja felfüggesztését

2001.01.08. 17:13
Liebmann Katalin a nemzeti oldalon lévő pártok valamelyikét választaná a politizálás folytatására, ha rákényszerítenék pártja elhagyására - nyilatkozta az Index Törzsasztalának vendégeként a kisgazdák felfüggesztett budapesti elnöke. Liebmann továbbra is vitatja felfüggesztésének jogosságát és állítja: Torgyánné Cseh Mária kezdeményezte eltávolítását. Liebmann Katalin nem döntött még arról: bírósághoz fordul-e ha kizárják, mindenesetre az Indexnek beszélt elsőként arról, hogy párttársával, Molnár Róberttel talán ,,csinálunk majd egy stúdiót Szegeden".
Széles Tamás: Egyetértek Önnel és az Önt támogatókkal, hiszen - megítélésem szerint - "sportszerűtlenül" távolították el a párt egyik jelentős vezető tisztségéból. Ön ezidáig mindíg valakinek a szekerét tolta, - nem a szó rosszabbik értelmében - talán mostantól ónmagát valósíthatja meg. Amennyiben így tesz, kívánom Önnek, járjon sikerrel, egyben óvom, nehogy úgy járjon, mint G. Nagyné, aki szintén megpróbált szembehelyezkedni a Torgyáni diktatúrával.

Köszönöm a biztatást.

badcard: Hogy lehet, hogy szeretett elnök uruk párton belüli antidemokratikus tevékenysége, illetve az ötvenes éveket idéző személyi kultuszba ágyazott önimádata alapján, egyáltalán vállalta a vele történő munkát, a közös szerepléseket, vagy ha úgy tetszik, a szellemi közösséget? Vagy Ön is csak a saját kárán tanul?

A tényekkel az ember a párton belül szembesül. Egyébként magamat ismerve erre számítottam, hiszen számomra alapérték a demokrácia. De ahogy a mostani helyzet mutatja, lám, ezt is felvállaltam. Magyarán: nem magamra gondoltam.

AmBesten : Konkrétan mit kifogásolt a munkádban Torgyánné? Nem volt-e ebben valamiféle női féltékenykedés, irigység a fiatalabbra? Hány megyei kisgazda elnök támogat Téged? Hány tagja van kb. a kisgazdapártnak Budapesten? Ha kizárnak a pártból elviszed-e az ügyedet a bíróságra?

Torgyánné konkrétan nem fogalmazott meg kifogásokat. Többször felhívott telefonon, hogy váltsam le főtitkáromat, mert ő kommunista. Ami természetesen nem igaz. Kérdésemre, hogy ezt mire alapozza, azt a választ adta: látszik rajta. Férjének azt mondta a legutóbbi gödi ülésen is, hogy Liebmannt le kell váltani, "tartsd kezedben a Liebmannt". A második kérdésre most hadd ne válaszoljak, folyamatosan félelemben tartják mind a megyei, mind a kerületi elnököket.

Számarányát tekintve a legutóbbi megyei elnökök ülésén elhangzott adatok alapján a többi megyéhez képest középtájon jár a rangsorban a kisgazdapárt. Ugyanakkor éppen egy hete - még a nyugalmi állapotban - maga a főtitkár ismerte el, hogy egyedül nálunk egyezik a kiadott tagkönyvek mennyisége a regisztrált tagok számával. Olyan másfél ezer tagunk van. Jóval több természetesen a nem tag szimpatizáns. Véleményem szerint és ebben is ütköztem a jelenlegi vezetéssel nem elsősorban a taglétszám növelése a fontos, hanem a választópolgár megnyerése.

Egyelőre nem gondolkodom azon, hogy bíróságra mennék.

Alfred: A néhány éves politikai kirándulás után visszatér hírolvasónak a Televízióba?

Nem voltam hírolvasó, hanem televíziós szerkesztő-riporter és műsorvezető.

undoc: Igennel szavazna-e Torgyán József leváltására? Ha igen, kit szeretne pártelnöknek? Ha nem, akkor kit kellene leváltani?

A történet már erről szól, a lenni vagy nem lenni kérdésénél tartunk, a pártelnököt kitermeli az élet. Reméljük, kiviláglik, ki a legalkalmasabb rá.

Kukurgán: Ne becsüljük le az ellenfelet! Azt hiszem ez egy csapda, és Ön most pontosan azt cselekszi, amire Torgyán úr számit. Valami okból Torgyán úr hatalmas botrányt akar kavarni a portáján, és Ön most ebben segédkezik. Jobb lett volna elfogadni a felajánlott - bocsánat, hogy nem tudom milyen - háziasszonyi posztot, és kivárni a megfelelő pillanatot a zászlóbontáshoz. Miért nem lett volna jó?

Megalázó kompromisszumokat soha sem fogadtam el, akkor inkább nincstelen leszek és teljesen kiszorított. A becsület és a tisztesség számomra az az érték, amitől nem kívánok soha sem megválni. Bennem is felmerül az, tudatosan tette és rendezőként van jelen.

KisHercegnő: Melyek azok a kisgazdapárti célok és módszerek, melyekkel azonosulsz? Főleg a történtek után a módszerekre vagyok kíváncsi.

Jelen pillanatban természetesen egyikkel sem. De azért vannak itt még tisztességes kisgazdák, ők vannak többségben, csak egyelőre hallgatnak.

zsoltu (10): ön mit gondol? Hány százalékos Torgyánék támogatottsága a párton belül és hány százalékos a tagságnál? Ha egyáltalán ez cél lehet: miért nem lehet elmozdítani Torgyánt és nejét onnan, ahol vannak? A Kisgazda párt elgondolkodott-e azon, hogy egy valóban történelmi hátterű pártnak Torgyánék mekkora felmérhetetlen kárt okoztak az elmúlt 10 éves működésükkel? És még egy kérdés: hogy lesz valaki olyan fiatalon, mint Ön, kisgazda érdeklődésű - magyarán hogy és milyen indíttatásból lett ön kisgazda - és miért ragaszkodik ehhez a párthoz (ami lassan inkább stigmatikus).

Nehéz megítélni, soha nem készült közvéleménykutatás (titkos válaszadással). Úgy vélem, más a látszat, más a valóság. Azért mert ők szerepeltek rendre a Kis Újság lapjain, nem jelenti azt, ők lennének a legnépszerűbbek.

Chat Noir: Eddig teljesen demokratikusan vezette Torgyán a pártot? Csak most változott meg a helyzet? Ha ez egy egyszemélyi vezetésű párt, akkor Ön asszisztáltál ehhez? Most, hogy az Ön bőrödre (is) megy ki a játék, akkor kell kiborítani a bilit?
Mikor Torgyán olyan embereket helyez vezető pozícióba, akik eddig nem voltak kisgazdák, a régi emberek mit szólnak ehhez? Az nem okoz a párton belül feszültséget, hogy Ők így hátrább kerülnek a rangsorban?

Vállalom a tisztáldozat szerepét, ha ezzel a többség és a nemzet hasznára leszek.

Kennedy: Rosszak a reflexei és/vagy az idegei, azt hiszem. A "Politikusok kis kézikönvyé"-ben az áll: A döglött oroszlánt rugdosd nyugodtan! A döglődő oroszlán viszont életveszélyes, mert még egyszer utoljára annyit akar gyilkolni, amennyit csak lehet! Épp az imént jártam a Magyar Kultúra Házánál a Szentháromság téren. Ott kint van a plakát egy rendezvénysorozatról, amelynek Pubi a fővédnöke, maga meg a háziasszony. Biztos, hogy meg lesznek tartva az előadások? Mi lesz a bérletesekkel??
Én azóta drukkolok magának egyébként, amióta MUK-kant!!

Köszönöm a meglátást, természetesen nem én leszek a háziasszony. A MUK-ban is két év múlva bebizonyosodott, igazam volt. Úgy látszik a Cassandra-szerep jutott nekem.

macskajanos: Nem gondolja, hogy a média Ön iránti érdeklődése nem Önről szól, hanem mindössze arról, hogy az ügy feltupírozásával alávágjanak Torgyánnak és a kormánykoalíciónak? 2. Komoly tényezőnek tekinti Ön a budapesti kisgazda szervezeteket, tekintve, hogy tudtommal egyetlen Bp-ről bejutott egyéni képviselőjük nem ül a Parlamentben, és a Fővárosi Közgyűlésbe sem jutottak be? 3. Hogy került Ön a tv képernyőjéről hirtelen a politikába, miért hagyta el az MDF-et, és miért lépett be az FKGP-be? Ön főpolgármester-jelölti álmokat dédelgetett, nem gondolja, hogy ez irreális célkitűzés volt?

Természetesen nem rólam szól, ez a történet sem rólam szól. Nagyon jól látja, pusztán Torgyán Józsefről, a kormányról, illetve a jövő kormányáról. Nem tudom, honnan veszi a főpolgármester jelöltséget, úgy látszik, az Ön fejében fogalmazódott meg ennek realitása.

ane: Én már akkor sajnáltam, amikor rossz lóra tett. És irigyeltem azért, mert olyan jó a gyomra. A menesztésére vajon nem a ház asszonya adta ki a parancsot???? Ismeri ugye azt a mondást: " a férfi a FEJ, de a NŐ a nyak, és a fej mindig arra fordul amerre a nyak akarja". Lehet, hogyha nagy masnit köt a hajába és a mariskával etyeg már miniszter lenne.

Lehet.

FatMo: Önnek mennyi az IQ-ja?

Meglepődne, ha kitölteném az IQ tesztet. Szívesen kelek Önnel versenyre.

TgvTrain: Az alábbi 168 óra interjú is mutatja, hogy Ön hasonlóan cselekszik mint az összes bukott politikus a közelmúltban: 180 fokos fordulatra képes - már ami a politikai nézeteit illeti - és alattomos módon próbálja meg zsarolni az egykori feletteseit. Ön szerint mekkora jelentősége van annak, hogy a T. férje mennyit tud Torgyán József tevékenységéről? Ön ezeket a "dokumentumokat" fel is kívánja használni Torgyán József ellen? Miért beszélt kibirhatatlan hangnemben az egyik hireket sugárzó rádióban Varga Balázzsal a kisgazdák főtitkárával??? Ön nagyon jól tudja, hogy ha más nem, Varga Balázs alkalmas lenne ezt a pártot vezetni, vidéken ugyanis kedvelt személyiség kisgazda körökben. Vagy Ön szerint ki tudná ezt a pártot még vezetni? Esetleg az Ön zászlóvivője a Molnár Róbert?????

Nem juthatott hozzá dokumentumokhoz, ha erre utal a kérdése. És egyéb dokumentumokhoz sem, minthogy köztisztviselő volt. Úgy vélem, Ön a párton belüli személyiség. Lobbizzon hát "Varga Balázsért".

Molar: Liebe Katalin! Nem szép dolog az ellenérdekű médiához szaladgálni, panaszkodni. Ez így hiteltelen.

Nagy a sajtóérdeklődés, ami természetes. Nem én szaladgálok az újságírókhoz, az ellenérdekeltséget pedig nem általánosítanám.

Gai-Luron: Kedves Katalin! Miért beszélt olyan lassan múltkor a tévében? Annyit "ő"-zött az egyik vezető kereskedelmi csatornán (TV2), hogy azt hittem letörök egy darabot a falból. Az idegeim gyengék.

Talán azért, mert elfáradtam.

Ciceró: Én, akár megköveznek is de bevallom, hogy annak idején nem értettem egyet eltávolításával a tv-ből. Kérdés: Tudja érzi, hogy milyen lehetőség áll Ön, önök, (az önnel tartó kerületi elnökök)előtt?? Mert: El van fogadva a kétéves költségvetés, tárgyalások kezdődtek a Fidesz és Mszp-közt a 2001-re vonatkozó parlamenti súrlódások elkerülése végett. Orbán a hátát így fedezi, oldalról az MDF-felől nincs probléma, most feláldozható Torgyán. Vagy most tesznek valamit a kisgazdapárt érdekében, közösen vagy elmegy a vonat és a csalódott szavazók elviszik a szavazatokat az MDF-a Miép és a senki földjére!!!! ne várjanak!!! van még másfél hetük.... Keresse meg Lányit, Pokolt, Csúcsot, stb. és üljenek le. Ne maga vigye a prímet de meg kell szervezni most maga a legalkalmasabb rá!! Ha várnak úgy járnak mint Horty a kiugrással, és fogy az idő.

Ha, mire visszajön Torgyán nem képeznek egységet végük van...és a választásnak is.....És ami a legborzasztóbb a mostani ellenzék táncol majd a párt sírján. A PÁRT a legfontosabb, jegyezzék meg. Sok sikert küzdelméhez.

Köszönöm a megjegyzéseit, ugyanezek a gondolatok foglalkoztatnak. Blaci: "Az egyöntetű döntés kifejezi a párt tagságának ragaszkodását, megbecsülését és tiszteletét elnöke iránt, ugyanakkor pont ez a ragaszkodás kibékíthetetlennek látszó ellentétet is szül: a pártnak szüksége van Torgyán Józsefre, hiánya megingathatja a szervezetet. A működéshez rendre van szükség. Nálunk ennek a záloga Torgyán József. Persze a rend az FKGP-ben demokráciával társul." Kedves Katalin ! Hogyan kommentálja ma ezeket az idézeteket ? Az elnök is mondott rólam szépeket, egyébként a 168 órás interjúban utalok arra, hogy egy interjúadónak és politikusnak, párt tagjának többféle szerepkör számára meg kell felelni.

Hc: Épp ideje lenne, hogy az FKGP (és még jó néhány másik) párt eltűnjön. Egy-egy magát istennek képzelő frusztrált őrültet követő bólogató birkák szedik meg magukat a közpénzből. Erre nincs szükség! Olyan pártokra és emberekre van, akik elsődlegesen az ország jólétét tartják szem előtt! Sajnos belőlük kevés van az egész Kossuth téri diliházban (párttól függetlenül).Valamit eltévesztett, amikor TJ-t választotta. A csinos asszisztensnő a bűvész mellett szerepel a cirkuszban, nem a bohóc mellett! :-)

Jó a hasonlat, egyébként ezzel kapcsolatban lesz egy jó felvételem, de ez a jövő meglepetése.

Pvcpadlo: ,,A PÁRT a legfontosabb, jegyezzék meg." Tényleg? Az fkgp történelmi párt, ergo múzeumban a helye. Ha majd kitömik, torgyán és a neje is mehet a vitrinbe. Mi az, hogy a párt az első? Pusztán azért, hogy szálljanak a dokumentumok és a zongorák, hogy épüljenek a villák, hogy protekciót kapjon a család(malév, otp) és hogy agrárüzlet címen fellendüljön a transzkontinentális légi forgalmat? Mert egy kisgazdapárt kell? A KisgazdaPárt nem kell már a gazdáknak sem, csak a politikusoknak! Már nagyon várom mikor kerül terítékre a közérdek, hogy ne a párt legyen a fontos, hanem a program ami az ország lakosairól szól, nem csak a kisgazdákról, vagy a koalícióközeli polgárokról. Mindez nem szavakban, hanem a valós életben. A pártédekről nekem két dolog jut eszembe: ha kismalac mondja, akkor a gerinctelen nyalás, ha nagydisznó, akkor az arcátlan lopás.

Ön miből gondolja, hogy nem? Nem bántam meg, legfeljebb csak annyiban változott utólag a kép, hogy akkor sokkal kiélezettebb helyzetben, felhevültebb lelkiállapotban éltünk meg minden apró dolgot.

Seki Waker: Mennyire tartja Ön megbízhatónak a közvéleménykutatásokat, illetve mennyire figyel ezek eredményeire? A Marketing Centrum november közepén felmérést készített a fővárosban. Eszerint az FKgP-t az összes megkérdezett 4 százaléka tartotta kedvenc pártjának, és ez azt jelenti, hogy kb. 8 százalék körüli listás eredményre számíthatna a párt Budapesten egy "most vasárnapi" parlamenti választáson. Ez valamivel több, mint az FKgP azonos időszakban regisztrált országos támogatottsága, amiből az következik, hogy a párt támogatottsága - meglepő módon - jelenleg valamivel jobb a fővárosban, mint vidéken. Tud erről dr. Torgyán?

Ellentétben sokakkal a pártban, igenis foglalkoztam a közvéleménykutatási adatokkal. Ismervén készítési körülményeiket és elemzési módszereiket, mégis adtam azokban megállapított tényekre. Ezt az elemzést, amelyet a Marketing Centrum készített, is olvastam, s talán hibám, hogy felhívtam az elnök figyelmét is erre. Illetve korábban is elnökségi üléseken nem voltam hajlandó elutasítani a közvéleménykutatási adatok tartalmát.

Ez a közvélemény-kutatási felmérés mutatja a válság valóságos okát. A kisgazdapárt a sorozatos botrányok és az elnök utazásai és miniszteri ténykedései következtében elveszítette történelmi bázisát, a vidéket. Ebből egyes tanácsadói azt a következtetést vonták le, neki a vidéket kell erősíteni. A frazeológia szintjén ez azt jelentette számára, hogy elkezdte szidni Budapestet, vagyis pont az ellenkezőjéről szólt, amit a tények állítanak. Budapest az, ahol nem lehet népszerű az FKPG, Bp. veszíti el a vidék szavazatát. A kreált Bp-vidék ellentét látható a frakcióvezetés kibővítési szándékában, hiszen itt is "vidéki szárnyat kell erősíteni", mondta.

Nekem az volt a feladatom, hogy a kisgazda elveknek megfelelően népszerűsítsem a pártot Bp-en, ezt a magam elgondolásai szerint véghez is vittem. Ezt tükrözik a közvéleménykutatási adatok. Az elmúlt időszakban, emelkedett a népszerűségünk. Hatékonyan és hatásosan jelen voltunk a fővárosban. Erőként, politikai tényezőként jelent meg a bp-i szervezet. Ez egyéb esetleges politikai szándékokkal is szemben állhatott, amennyiben az elnök szívesen tárgyalt Demszky Gáborral. Elmondása szerint is zavartam az ő budapesti politikai elképzeléseit. Nem hiába mondom, hogy egy kényszer szülte politikai irányváltás áldozata vagyok. Pontosan ismerem a helyzetet, a hátteret, a szituációt, a mögöttes szándékokat, ez elhallgatott tárgyalásokat, az új szövetségeket, a lobbycsoportokat, a lobbyérdekeket, a bal és a jobb oldal jelenlegi érdekét, és tudom azt, hogy mi az amire most a nemzetnek szüksége van. És ebben nem szerepel Torgyán József neve.

Sti: MIÉRT lépett be a KGP-ba???? És megy-e a Fideszbe? Szerintem ez nem lenne rossz, mivel a Fidesz amúgy is sajnos szűkében van ismert arcoknak.

Azért léptem be a kisgazdapártba, mert egy kihívásnak tartottam azt a pozíciót, amelybe kerültem, és szeretem az életemben a megmérettetéseket. Ez a lelki tartalma a dolgoknak. Szeretem a munkát és szeretem, ha vannak eredmények. Ez engem megelégedettséggel tölt el. Sikerült életemnek ezen színtéren is bizonyítani azt, hogy szívós és kitartó, odafigyelő munkával lehet eredményt elérni. Ennek is estem áldozatául; hogy jól dolgoztunk. A párt szellemisége, ami eredetileg is nemzeti konzervatív, az én meggyőződésemmel megegyezett. A családomban nagyszüleim kisgazdapárttagok voltak, a helyi közélet meghatározó figurái, gazdaemberek, tehát ebben sem volt ellentét. Ugyanakkor valóban korom, habitusom, lelki alkatom és munkastílusom alkalmassá tehetett volna arra, hogy a Fideszben politizáljak. Most azonban úgy gondolom, hogy még mindig van lehetőség arra és a budapesti kisgazdák támogatottságából is azt látom, hogy párton belül építsük újjá azt, amit néhányan leromboltak. Ha rákényszerítenek, hogy el kell hagynunk a pártot, eszméinkhez hűek maradunk, maradunk a nemzeti oldalon.

Forest: Mit szol Csúcs László aláírásgyűjtéséhez. Ön is aláírja?

Tudomásunk szerint nem ő gyűjti, az ívet még nem láttuk, s annak hitelességét sem ismerjük. Csak hiteles, valós elképzelésre tudunk reagálni.

Pali Bá: Hány ember függ anyagilag az FKGP-től? Gondolom a megyei elnökök és stábjuk fizetést kapnak, csakúgy mint a helyi alapszervezetek vezetői és még sokan mások. Amíg országszerte fizetett bérszavazói vannak Torgyánnak addig minden országos választmányi gyűlésen meglesz a támogatottsága. Különben hová mennének dolgozni a fokhagymaszagú bácsik?

Ahhoz képest, hogy mekkora a tagság, jóval kevesebb a fizetett alkalmazott, mint amennyire szükség lenne. Megyénként mindössze két-három fizetett alkalmazott dolgozik.

Qkukorica: Azt nem értem (szegedi létére), hogy tudott Torgyán közelében dolgozni?? Meg kéne szerezni Z. Jimmy pisztolyát és odaadni Torgyánnak!!

És akkor mit mondjanak a pécsiek? Ugyanis Pécsett születtem, Szegeden jártam egyetemre.

Orsi: Nem gondolja, hogy az utóbbi időkben a kisgazdák körüli botrányokat egy "fidesz közeli cég" találja az ország elé?? Nekik mindig is kényelmetlen volt a koalíció. Torgyánnal az élen pedig pláne!!

A koalíció nem kényelmetlen, hanem kényszer szülte. A politika és a koalíciók létrejötte nem elsősorban arról szól, hogy kinek szimpatikus - hanem a voksok számáról és a programok összeegyeztethetőségéről. Válsághelyzetben sokszor olyannal is koalícióra lépünk, akivel nem mindenben értünk egyet.

Laslie: Ön szerint mennyi az esélye Torgyán Dr. leváltásának, és mennyire játszik szerepet a párt körüli zűrzavarban az MSZP és az SZDSZ rágalomhadjárata?

Véleményem szerint a legkevesebb okot kell adni, hogy bennünket támadhassanak. Nem mindig a sajtóban kell a hibát keresni. Mint volt újságíró, tudom, hogy ma már elsősorban a piac vezéreli a sajtót, ez pedig a híréhség. Nem kell mindenáron mögöttest keresni egy újságcikkben.

Szeged legszebb hely: Miutan kirúgták az FKGP-ból (is, vagy a TV-ből nem??), nem gondolt arra, hogy visszaköltözik Szegedre?? Itt kb. 2 hónap múlva egy napi 15 órát sugárzó SzegedTv kezdi meg működését!! Biztos találna magának egy Önnek is tetsző szerkesztő-műsorvezetői állást!!

Majd beszéljünk róla! Molnár Róbert is szereti Szegedet, csinálunk együtt egy stúdiót.

Köszönöm szépen a kérdéseket, nagyon élveztem ezt az interjút. Először vettem ilyenben részt. Elnézést kérek azoktól, akiktől nem tudtam válaszolni az idő rövidsége miatt, de nagy volt az érdeklődés. Ez is jelzi, hogy darázsfészekbe nyúltunk. Darázsfészek.hu :-)  • Vennék
  • Hírek