Judit
2 °C
7 °C

Hagyták lerobbanni a János kórház liftjeit

2007.10.11. 14:17
Elsősorban nem pénzhiány, hanem a karbantartás hiánya miatt kellett lezárni több liftet a Szent János kórházban. A lifteket szerdára megjavították.

A Szent János kórház liftjeit karbantartó cég nem megfelelően végezte a munkáját, ez okozta azt, hogy a héten több betegszállító lift nem működött, mondta az Index kérdésére Jánosi Antal megbízott orvos-igazgató.

Mint az Index is beszámolt róla, a súlyponti kórházban a hét elején több liftet lezáratott a műszaki hatóság a traumatológiai és ortopédiai osztályon, mert azok nem voltak biztonságosak.

Az osztályokra emiatt a betegeket a mentősöknek ölben kellett felvinniük, a nővérek pedig egyenként cipelték az emeletre az ételt. A liftek hibája miatt a súlyos koponyasérülteket, politraumatizált sérülteket más intézménybe kellett átiránytani. A kórház traumatológiája csak a járóképes, balesetet szenvedett betegeket látta el. Egy másik intézmény vette át az ügyeletet, ilyen már korábban is előfordult, az is, hogy mi vettük át más kórház helyett, mondta Jánosi Antal.

A felvonókat a "teljesen elhanyagolt karbantartás, abszolút nemtörődömség" miatt kellett leállítani, mondta az Infó rádiónak Fodor Gusztáv az ÉMI-TÜV Bayern Kft. munkatársa.

A kórház orvos-igazgató hangsúlyozta, hogy a liftek nem pénzhiány miatt voltak rossz állapotban. Jánosi Antal szerint ez egyedi eset volt, korábban ilyen nem fordult elő. Ennek némileg ellentmond az a júliusi blogbejegyzés, amely arról számol be, hogy a traumatológián akkor sem működött a lift.

Az ÉMI-TÜV Bayern Kft. munkatársa szerint a traumatológiai osztály liftjét csak átmenetileg helyezték üzembe, hogy az intézmény elvégezhesse sürgősségi ügyeleti feladatait. A szakember szerint a kilenc felvonó javítása attól függ, a kórház meg tudja-e szerezni a pénzt a javíttatásukra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?