Jenő
-3 °C
6 °C

Nem működnek a liftek a János kórházban

2007.10.09. 20:10
Lezáratott 15 liftet az illetékes hatóság a budapesti Szent János Kórházban. A betegeket jelenleg lépcsőn hozzák-viszik, a szerelőknek alig két napjuk van, hogy működőképessé tegyék a felvonókat.

Nem működnek a liftek a Szent János Kórház több osztályán, így a traumatológián sem, a sürgős eseteket ezért átirányítják más intézményekbe, tájékoztatta Jánosi Antal, az intézmény megbízott orvos-igazgatója kedden az MTI-t. A műszaki hatóság ellenőrizte a lifteket, amelyeket nem tartott biztonságosnak, ezért lezárta őket, tette hozzá a professzor.

A súlyos koponyasérülteket, politraumatizált sérülteket más intézménybe irányítják, a kisebb sérülteket viszont el tudják látni, tette hozzá az megbízott orvos-igazgató. Jánosi Antal szerint szerdán kezdődik meg a felvonók javítása.

A kórház egyik bejárata

Arról, hogy nem működnek a liftek a kórház sürgősségi osztályán, már a nyáron is lehetett hallani, egy blogbejegyzésben például azt olvasni, hogy "a kórház iszonyú lepattant, a lift nem működik (legalábbis a traumatológián biztos nem), az orvosok még csak rá sem néznek a betegekre". A probléma ugyanakkor nemcsak a traumatológiát érinti, értesüléseink szerint az intézmény gyógyító részlegének 15 liftjét záratta le a műszaki hatóság, így a szerdán ügyeletes ortopédiára is nehezen lehet majd eljutni. A mentősök ölben viszik fel a betegeket, a nővérek egyenként cipelik az emeletre az ételt.

Az Info rádió is beszámolt arról, hogy a műtétekre a lépcsőn viszik a betegeket. A traumatológiai osztály egyik nagy, betegszállító liftje már korábban elromlott, ennek javítására éppen előkészítették a megbízási szerződést, amikor a másik felvonót, és még több másikat lezáratott az illetékes szerv. Csütörtökön újra a János kórház traumatológiája az ügyeletes, hogy addigra sikerül-e megjavítani az elavult lifteket, nem tudni. Az ortopédia szerdai ügyeletére viszont aligha sikerül megszerezni a szükséges engedélyeket a műszaki hatóságtól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?