Huba
19 °C
33 °C

Nem működnek a liftek a János kórházban

2007.10.09. 20:10
Lezáratott 15 liftet az illetékes hatóság a budapesti Szent János Kórházban. A betegeket jelenleg lépcsőn hozzák-viszik, a szerelőknek alig két napjuk van, hogy működőképessé tegyék a felvonókat.

Nem működnek a liftek a Szent János Kórház több osztályán, így a traumatológián sem, a sürgős eseteket ezért átirányítják más intézményekbe, tájékoztatta Jánosi Antal, az intézmény megbízott orvos-igazgatója kedden az MTI-t. A műszaki hatóság ellenőrizte a lifteket, amelyeket nem tartott biztonságosnak, ezért lezárta őket, tette hozzá a professzor.

A súlyos koponyasérülteket, politraumatizált sérülteket más intézménybe irányítják, a kisebb sérülteket viszont el tudják látni, tette hozzá az megbízott orvos-igazgató. Jánosi Antal szerint szerdán kezdődik meg a felvonók javítása.

A kórház egyik bejárata

Arról, hogy nem működnek a liftek a kórház sürgősségi osztályán, már a nyáron is lehetett hallani, egy blogbejegyzésben például azt olvasni, hogy "a kórház iszonyú lepattant, a lift nem működik (legalábbis a traumatológián biztos nem), az orvosok még csak rá sem néznek a betegekre". A probléma ugyanakkor nemcsak a traumatológiát érinti, értesüléseink szerint az intézmény gyógyító részlegének 15 liftjét záratta le a műszaki hatóság, így a szerdán ügyeletes ortopédiára is nehezen lehet majd eljutni. A mentősök ölben viszik fel a betegeket, a nővérek egyenként cipelik az emeletre az ételt.

Az Info rádió is beszámolt arról, hogy a műtétekre a lépcsőn viszik a betegeket. A traumatológiai osztály egyik nagy, betegszállító liftje már korábban elromlott, ennek javítására éppen előkészítették a megbízási szerződést, amikor a másik felvonót, és még több másikat lezáratott az illetékes szerv. Csütörtökön újra a János kórház traumatológiája az ügyeletes, hogy addigra sikerül-e megjavítani az elavult lifteket, nem tudni. Az ortopédia szerdai ügyeletére viszont aligha sikerül megszerezni a szükséges engedélyeket a műszaki hatóságtól.