Béla
12 °C
27 °C

Lovas: a sajtóklub mindenkié

2003.04.26. 13:12
Kitart cenzúravádja mellett Lovas István, egy szerkesztőtől származó információi szerint igenis politikai okokból vágták meg a Sajtó Klubot. A közismert műsortól való szóköznyi eltérés szerinte még a forgalmazási jogokat is érinti, így a BPTV-én sugárzott Sajtó Klubot tulajdonló Bencsik nem tilthatja meg a nézők tulajdonát képző Sajtóklub ingyenes felajánlását.
Bencsik András nem tilthatja meg a Sajtóklub MTV-nek történő felajánlását, állítja szombati közleményében Lovas István. A jobboldali közíró csütörtökön jelentette be, hogy mindaddig szünetelteti szereplését a műsorban, amíg azt politikai okokból cenzúrázzák.

Akkor is cenzúráznak

Bencsik pénteki válaszközleményében elutasította a cenzúra vádját, a műsort véleménye szerint csak "szerkesztik". "Meglepő kijelentés ez az után, hogy Bencsik András a közleményem kiadása előtt folytatott beszélgetésünkkor ezt sem nem tagadta, de nem is kötelezte el magát arra, hogy a jövőben erre nem kerül sor" - írja közleményében Lovas. Állítása szerint egy szerkesztőtől úgy tudja, igenis politikai okból cenzúráznak.

Szóköznyi eltérés

Lovas szerint Bencsik abban is téved, hogy Lovasnak nincs joga ingyen felajánlani a műsor sugárzási jogát. Bencsik állítása szerint a Sajtó Klub műsorkészítési és sugárzási jogával az általa irányított Artamondo Kft. rendelkezik. Lovas szerint lehet, hogy a Sajtó Klub joga Bencsiké, a Sajtóklub azonban "a nézőké".

A nézeteltérés ellenére Lovas megengedné Bencsiknek, hogy a Sajtóklubot is vezesse, már ha jó moderátorként "a szakma megkötései szerint" ő beszéli majd a legkevesebbet. Mindenesetre Lovas bízik abban, hogy újra "teljes lesz az eredeti csapat".