Adminisztrációs hiba miatt vizsgálódik az ügyészség Mádl ellen

2003.03.05. 10:40
A Fővárosi Főügyészség vizsgálatot folytat Mádl Ferenc vélt összeférhetetlenségével kapcsolatban. A köztársasági elnök - papíron - még mindig az Alfa TV megalakítására létrehozott Első Közép- és Kelet-európai Együttműködés Alapítvány tisztségviselője. Mádl ugyanakkor már régen lemondott pozícióiról, az alapítvány viszont azóta nem ült össze rendezni az ügyeket.
A cégbírósági papírokon a mai napig nem törölték Mádl Ferenc az Első Közép- és Kelet-európai Együttműködés Alapítványban betöltött tisztségét. Ennek papíron maradt nyomait juttatták el Fővárosi Főügyészséghez beadványban két hete, aminek eredményeképpen az ügyészség vizsgálatot kezdeményezett az esetleges összeférhetetlenséget tisztázandó - értesült a Magyar Hírlap.

Az alapítványban betöltött funkciójáról, és egyéb tisztségeiről Mádl Ferenc köztársasági elnöki kinevezésekor lemondott - tájékoztatta a nailapot Schillinger Erzsébet szóvivő. Az alapítvány azért nem törölte még Mádl nevét tisztviselői közül, mert még ült össze az alapítói értekezlet, ami elengedhetetlen az alapítványt érintő változások bejegyzéséhez.

Igen tévedtünk, de...

Kőhalmi Ferenc, az alapítvány ügyvezetője a lapnak sietett kijelenteni, hogy az alapítókat tavasszal összehívják, s így végrehajthatják a változtatásokat. Eddig azért nem történt meg mindez, mert 92 jeles, és igen elfoglalt emberekről van szó.

Az alapítványt korábban már számos alkalommal vizsgálta az ügyészség, többek között a 2000. év közhasznú jelentésének hiányosságait fedték fel, más alkalommal határozatokat érvénytelenített a hatóság, mert a kurátorok egymást hatalmazták meg a voksoláshoz. A kifogásoltakat orvosoltuk - mondta Kőhalmi a lapnak.  • Hírek
  • Árfolyam