Natália
1 °C
7 °C

Magyar frekvencián magyar számokat!

2000.03.01. 15:20
A MIÉP visszautasítja azt a sajtóban megjelent állítást, hogy a párt képviselői a kormánypárti honatyákkal együtt szavazták volna meg a médiakuratóriumokat, ugyanis képviselői a médiatestületeiről szóló szavazásokkor nemmel voksoltak. Ezt Csurka István pártelnök mondta szerda délutáni sajtótájékoztatóján, ahol a kuratóriumok és a frekvenciák elosztása mellett a Jörg Haider osztrák szabadságpárti politikus ért támadásokra keresett magyarázatot.
Amellett, hogy a MIÉP képviselői nemmel szavaztak a médiakuratóriumokról szóló szavazáskor, a kormánypártok néhány képviselője - Dávid Ibolya, Csapody Miklós, vagy a kisgazda frakcióvezető-helyettes, Csúcs László - sem szerepel a kuratóriumokról tartott szavazási listán, mondta Csurka István frakcióvezető-pártelnök. A politikus pártjának döntését, miszerint a kurátorok megválasztásánál elutasítja a kormánypárti jelölteket, azzal magyarázta, hogy nem értettek egyet a kormány elképzelésével. A a MIÉP továbbra is 12 fős kuratórium felállításához ragaszkodik. A jelöltek személye ellen - mint például Pálfy G. István - semmi kifogásunk nem volt, tette hozzá.

A kuratóriumok körül kialakult újabb botrányok kapcsán Csurka István a média más területeiről is szót ejtett, kritikájának lezárásaként azt hangsúlyozta: az egész magyar médiavilágot rendbe kell tenni. A politikus kiemelte a frekvencialosztás körül kialakult vitákat, és azt hangsúlyozta, hogy az ORTT által hozott döntéseknél képviselőjük nem magának a pártnak az érdekeit, hanem a MIÉP által fontosnak tartott értékeket, gondolatokat tartotta szem előtt.

"A Gidófalvy Attila által benyújtott pályázatot például azért támogattuk, mert az általa irányított rádió kizárólag magyar nyelvű számokat fog játszani - hangsúlyozta Csurka. - Különösen erkölcstelen az SZDSZ megnyilatkozása az ügyben, hiszen egy korábbi szavazáskor pont az SZDSZ képviselője szavazott a BBC és az RFI és a Deutsche Welle frekvenciappályázata ellen."

A magyar média tisztátalanságára hozta fel példaként még Csurka István a TV3 megszűntetését, melyet "a nagyhal megeszi a kishalat" tipikus esetének értelmezett: "Az RTL-Klub és a TV2 működése a balliberális eszmék szolgálatával folyik egybe, ez pártunkat arra figyelmezeteti, hogy sokkal nagyobb figyelmet szenteljen a területnek" - vonta le következtetést Csurka.

"Az osztrák választásokat és a néppárti-szabadságpárti kormány megalakulását egy hosszú Holocaust jóvátételi akció, egy több évre visszanyúló követeléseket beterjesztő háborúság előzte meg - kezdte gondolatmenetét a pártelnök arra a kérdésre keresve a választ, hogy mi lehet a Haider-ellenes nemezetközi összefogás oka. Csurka szerint a világháborúháború óta tartó kárpótlás magának Izrael államnak a létével hozható összefüggésbe, ahogy nyilatkozatában fogalmaz: a kárrendezés és a zsidó állam szerveződése, területfoglalása és nagyarányú amerikai támogatása összefüggő rendszert képeznek. Ezt a rendszert - folytatta - az eddigi európai politikai vezetések támogatták, mostanra azonban sokan megbízhatatlanná váltak. Például Jörg Haider és a Szabadságpárt, akiknek hatalomra kerülése a kárpótlás és ezzel együtt az Izraelbe áramló pénzcsatornák elduguláshoz vezethet. Ezért ilyen heves és kíméletlen a Haiderék irányult támadás - állítja a MIÉP parlamenti frakciójának vezetője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?