Majálisok Budapest-szerte

2000.04.30. 19:03
A várhatóan napsugaras május elsején a munka ünnepe ürügyén egy rakás helyen tartanak majálist.
Az Állami Operaházban délután 17 órakor kezdődő Tíz éves a rendszerváltozás utáni első szabadon választott parlament c. ünnepségen beszédet mond Göncz Árpád köztársasági elnök, Szabad György és Áder János, az Országgyűlés elnöke.

A ,,klasszikus" pártrendezvények között az MSZP a Városligetben tart majálist. A sztárvendégek között 11 óra környékén feltűnik Kovács László pártelnök, az MSZP vezető politikusai pedig összetalálkoznak az MSZOSZ vezetőivel. A Munkáspárt szintén a Városligetet szemelte ki politikai nagygyűlése és majálisának helyszínéül. Az SZDSZ a Margitszigetre vonul ki híveivel, ahol délután háromkor Demszky Gábor és Magyar Bálint beszél a mikrofonba.

Szakszervezeti fronton is erős lesz a felhozatal. A magyar szakszervezetek reggel kilenckor a városligeti napozóréten az Európai Uniós felkészítő program keretében "Európai Szórakoztató Színpadot" rendeznek. A Fővárosi Autóbusz Üzemek Szakszervezeti Szövetsége a BKV Rt. XIX. kerületi sporttelepén ünnepel. A belügyi dolgozók hagyományos majálisa az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában (XI., Vágóhíd u. 9-11.), ahová 11 órákor Pintér Sándor belügyminiszter megjelenésére lehet számítani.

Délelőtt 10-kor a rab papok megemlékező szentmiséje a Budavári Nagyboldogasszony koronázó főtemplomban. Az I. Budapesti Roma Majálist a VIII. kerület, Orczy út 1. alatt rendezik. A Közép-európai Művésztelep délutánb négykor nyitja meg Együtt a Kárpát-medencében kiállítását az Erkel Színházban, ahol egy órával később Vass Lajos népzenei találkozót és hangversenyt tartanak.