Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiléphet az SZDSZ-ből a kókista polgármester

2007.02.06. 14:56
Mali Zoltánt, az SZDSZ Drávapiski polgármesterét novemberben pénzbüntetésre ítélték, mert 2002-ben kifosztott Gyermelyen egy kocsmát, olvasható a Magyar Nemzetben. Mali működése alatt több száz taggal nőtt a szabad demokraták taglétszáma. Most a pártból is kiléphet.

Még a pártot is otthagyhatja Mali Zoltán, akinek működése alatt nyolc-kilencszáz taggal nőtt a baranyai kisfalvakban az SZDSZ létszáma. A Hírszerzőnek nyilatkozó Horn Gábor ügyvivő úgy nyilatkozott, hogy ő is így hallotta.

Mali Zoltán, az SZDSZ drávapiski tagtoborzó polgármestere 2002-ben Gyermelyen egy vendéglátóipari egységből kávéfőzőt, fémtermoszt, söröskorsót és szénsavas palackot, valamint csokoládét lopott 18 éven aluli társával, írta a Magyar Nemzet. Ez utóbbi miatt kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kellett. A két férfi a játékgépet és a kasszát is kifosztotta.

Tavaly novemberben a másodfokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a felfüggesztett szabadságvesztést pénzbüntetésre enyhítette.

A siklósi Mali Zoltán egy évvel az önkormányzati választás előtt tűnt fel Drávapiskiben, ahol különféle adományokkal szerzett népszerűséget. A választást magabiztosan nyerte négy vetélytársa előtt.

Az SZDSZ tagjaként hatalmas pártszervezésbe kezdett, a falu önkormányzati képviselői, még a cigány kisebbség tagjai is, szabad demokraták, a megyében nyolc-kilencszáz taggal nőtt a szabad demokrata párttagok száma. A polgármester Kóka János SZDSZ-es elnöki ambícióit támogatja, egyes hírek szerint az elnökválasztó tavaszi szabad demokrata küldöttgyűlésen jöhetnek jól a friss, kókista tagok.

Mali Zoltán nem akart nyilatkozni, köszönés nélkül letette a telefont.