Gusztáv
3 °C
7 °C

Kiléphet az SZDSZ-ből a kókista polgármester

2007.02.06. 14:56
Mali Zoltánt, az SZDSZ Drávapiski polgármesterét novemberben pénzbüntetésre ítélték, mert 2002-ben kifosztott Gyermelyen egy kocsmát, olvasható a Magyar Nemzetben. Mali működése alatt több száz taggal nőtt a szabad demokraták taglétszáma. Most a pártból is kiléphet.

Még a pártot is otthagyhatja Mali Zoltán, akinek működése alatt nyolc-kilencszáz taggal nőtt a baranyai kisfalvakban az SZDSZ létszáma. A Hírszerzőnek nyilatkozó Horn Gábor ügyvivő úgy nyilatkozott, hogy ő is így hallotta.

Mali Zoltán, az SZDSZ drávapiski tagtoborzó polgármestere 2002-ben Gyermelyen egy vendéglátóipari egységből kávéfőzőt, fémtermoszt, söröskorsót és szénsavas palackot, valamint csokoládét lopott 18 éven aluli társával, írta a Magyar Nemzet. Ez utóbbi miatt kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kellett. A két férfi a játékgépet és a kasszát is kifosztotta.

Tavaly novemberben a másodfokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a felfüggesztett szabadságvesztést pénzbüntetésre enyhítette.

A siklósi Mali Zoltán egy évvel az önkormányzati választás előtt tűnt fel Drávapiskiben, ahol különféle adományokkal szerzett népszerűséget. A választást magabiztosan nyerte négy vetélytársa előtt.

Az SZDSZ tagjaként hatalmas pártszervezésbe kezdett, a falu önkormányzati képviselői, még a cigány kisebbség tagjai is, szabad demokraták, a megyében nyolc-kilencszáz taggal nőtt a szabad demokrata párttagok száma. A polgármester Kóka János SZDSZ-es elnöki ambícióit támogatja, egyes hírek szerint az elnökválasztó tavaszi szabad demokrata küldöttgyűlésen jöhetnek jól a friss, kókista tagok.

Mali Zoltán nem akart nyilatkozni, köszönés nélkül letette a telefont.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!