Mátyás
-6 °C
1 °C

Csurka a halálos veszedelemről és az érzelmek nélküli szexről

2001.03.15. 19:43
Ezúttal nemzetmentő agrárprogramot hirdetett Csurka István, MIÉP-elnök szokásos Hősök terei beszédében. Szerinte úgy lehetne felvirágoztatni a mezőgazdaságot, hogy gazdálkodni vágyó embereket kellene telepíteni az ország minden pontjára, ingyen földhöz juttatni őket és aztán mindenki boldoguljon, ahogy tud. Csurka e mellett persze adott a liberálisoknak, a ,,köpönyegforgatóknak", s a MIÉP szerinte az egyetlen nemzeti politikai erő hazánkban.
Újra összejöttek a Magyar Igazság és Élet Pártja szimpatizánsai, több tízezren, hogy meghallgassák Csurka István pártelnök, immár hagyományosnak tekinthető március 15-i szónoklatát. Az idősebbekre is gondoló szervezők széksorokat helyeztek a színpad elé, vagy húsz sorban.

Előadókból nem volt hiány. A program egyik fénypontjának mindenképp az alig féléves Pannon Rádió hetvenfős gyermekkórusa bizonyult, a Kossuth nótákat énekelő gyermekek sikere nem is maradt el, a tömeg csak úgy ujjongott, többen meg is jegyezték: megnyugtató, hogy ők már a jövő magyarjai és már ily fiatalon is tudják, hol a helyük. Nagy Feró idén sem maradhatott ki a MIÉP ünnepi programjából. Az egész Hősök tere azt énekelte: piros, piros, piros fehér, zöld, ez a magyar, ez a magyar föld. Csak a hangszóró körül állók fogták be a fülüket, egyikük pedig azt panaszolta, nem lehet ezt a hangerőt bírni és senki se normális, mert a Demszky beszédtől is majd megsüketült.

Nagy Feró
Idén sem maradhatott ki
Páran énekeltek, nemzeti jellegű dalokat, s a pártelnök fellépése előtt még elszavalt egy verset, Csurka László, az író-politikus testvére. A vers szavalásának módja nem eredményezett osztatlan sikert, egy rossz öltözékű negyven körüli szakállas férfi például a tömegben kavarogva azon háborgott: úgy szavalja az ifjabbik Csurka a verset, mint a zsidók. A rendezvény ilyen hangulatban telt végig, ha valaki valami szívhez szólót szólt, a csepergő eső ellenére kitartó hívek magasba emelték zászlóikat és lengették.

Csurka István ezúttal nemzetmentő agrárprogramot hírdetett, igaz némileg szelídült előadásmódja. Csurka szerint a halálos veszedelem itt van közöttünk, s ha nem vigyázunk, úgy járunk, mint a palesztinok, akik fillérekért eladták földjeiket, most meg nincs hol lakniuk. A pártelnök szapulta az Antall-kormányt, a Horn-kormányt, és úgy vélte el kell söpörni a közéletből a Hujbereket, a Mátékat, és a Suchmanokat.

Csurka István
Semmi újat nem mondott
Csurka kissé követhetetlen beszédében, a ,,libertárius globalizálók" veszélyeire figyelmeztetett, akik szerinte maguk a bankárok. A megélhetési politikusokat is száműzné a közéletből a pártelnök, de szidalmazta azokat a ,,liberálbolsevikokat" is, akik menedékjogot adtak a ,,randalírozó zámolyi romáknak". A pártelnök nemzetmentő agrárprogramot hirdetett, melynek lényege olyan helyzet megteremtése, hogy a gazdák ne adják el földjeiket, de e mellett az is, hogy tisztességes, gazdálkodni vágyó embereket telepítene az ország minden részébe, és ingyen adná a földeket.

Az érzelmek nélküli szexet sem részesíti előnyben a MIÉP-elnöke, mert szerinte csak akkor jó (de akkor nagyon) a szex, ha szerelemből csinálják, különben meg fabatkát sem ér.