Judit
3 °C
7 °C

Kényelemből maradt meg a Lenin utca Martfűn

2003.09.30. 17:32
Megmaradtak a régi, még a rendszerváltozás előtti utcanevek Martfűn, miután a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén, meghajolva az ott élők többségének akarata előtt, úgy döntött, hogy nem változtatja meg a lakosság egy része által kifogásolt elnevezéseket.
Mint emlékeztetett: Martfűn 1991-ben merült fel az a gondolat, hogy néhány utca nevét átkereszteljék, miután azok történelmileg elavultak és nem aktuálisak - mondta el kedden Balogh Edit címzetes jegyző.

Minden maradjon a régiben

A településen tizenhárom olyan utca található, amelynek elnevezése vita tárgya a lakosok körében, ezek közé tartozik többek között a Lenin, a Münnich Ferenc, a Ságvári Endre, a Kun Béla, és a Martos Flóra utca - tette hozzá.

A címzetes jegyző elmondta, hogy a lakosság véleményét az önkormányzat oktatási, művelődési és sportbizottságának tagjai "szondázták", és tapasztalatuk szerint többen voltak azok, akik ragaszkodtak a régi elnevezésekhez. Megjegyezte: az utcákban lakó 2500 lakos közül 1200-an aláírásukkal is megerősítették azon véleményüket, hogy minden maradjon a régiben.

Balogh Edit szerint utóbbi álláspont elsősorban a várható pénzkiadásoknak volt köszönhető, mert bár az önkormányzat vállalta a lakcímkártyák kicserélését, a vállalkozások vagy a gépjárművek tulajdonosainak a papírok módosítása nem kis költségbe és időbe került volna. "Így a névváltoztatási kezdeményezés nem ideológiai, hanem praktikus, kényelmi szempontok miatt hiúsult meg" - mondta címzetes jegyző.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?