Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A Medián jelentős Fidesz előnyt mért

2005.01.21. 07:18
A Medián legutóbbi felmérése szerint januárra kedvezőbb lett a kormány megítélése, ugyanakkor ismét növekedett a Fidesz támogatottsága. A biztos szavazók 46 százaléka mondta, hogy a Fideszre voksolna, s 35, hogy az MSZP-re. A felmérés teljesen más eredményt adott, mint a Marketing Centrum januári kutatása.
Az elõzõ havi 40 százalékról 46 százalékra nõtt a Fidesz támogatottsága a biztos szavazók között a Medián friss pártpreferencia-mérése szerint. Ugyanabban a körben az MSZP 34 százalékról 35 százalékra javított. Az SZDSZ 3 százalékon áll ebben a körben, az MDF 1 százalékon, más párt nem érte el az 1 százalékos támogatottságot.

A teljes népesség körében a felmérés szerint a Fideszt 35 százalék, az MSZP-t 26 százalék támogatja.

Azok a válaszadók, akik biztosan részt vennének a választásokon, és pártot is tudtak választani, 53 százalékban a Fideszt, 41 százalékban az MSZP-t támogatták. Ebben a körben az SZDSZ szavazóinak aránya 4 százalékos.

A Marketing Centrum január 6-10. között készült felmérése szerint ugyanakkor háromszázalékosra olvadt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben. A közvélemény-kutató szerint az elmúlt évben biztosnak tűnő Fidesz-győzelem helyett immár megjósolhatatlan "egy most vasárnapi" eredmény.