Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Mégsem a legolcsóbb ajánlat nyert a MeH pályázatán

2003.02.19. 16:45
A "Kormányzati intézkedések és a kormányzati tevékenység társadalmi fogadtatásának és megítélésének vizsgálata 12 alkalommal (közszolgáltatás minőségmérés)" címet viselő közbeszerzési eljárást úgy nyerte meg a Szonda Ipsos a legolcsóbb ajánlattal, hogy a ténylegesen legolcsóbb ajánlatot a Miniszterelnökség kizárta.
A Stratégiai Elemző Központ állításával ellentétben nem a legolcsóbb ajánlatot benyújtó cég nyerte el a "Kormányzati intézkedések és a kormányzati tevékenység társadalmi fogadtatásának és megítélésének vizsgálata 12 alkalommal (közszolgáltatás minőségmérés)" közbeszerzési eljárást, mivel azt a M.Á.S.T - Monitor Konzorcium tette, s nem pedig a győztesnek kihirdetett Szonda Ipsos.

A legolcsóbbat viszont kizárták

A Szonda Ipsos csak a második legolcsóbb ajánlatot tette a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készült pályázaton. A Konzorciumot (egy másik pályázóval egyetemben) azonban "tartalmi" okokra való hivatkozással kizárták, nem nyújtottak be ugyanis szerződés-tervezetet.

Ács Ferenc, a Konzorcium egyik vezetője értetlenségének adott hangot, hogy általában a szerződés-tervezet az elbírálás alatt is pótolható, a hivatal azonban a gyakorlattól eltérően döntött. A megvásárolt dokumentációban sem szerepelt a szerződés-tervezet, mint kizáró ok, ráadásul a Konzorcium ajánlatában úgy nyilatkozott, hogy elfogadja a Miniszterelnöki Hivatal feltételeit, tehát egy hasonló szerződést szerintük felesleges lett volna benyújtani. Schaffer István, az MKGI vezetője a konkrét ügytől elvonatkoztatva elmondta, hogy nyílt eljárásnál a megvásárolandó dokumentációs anyagban szokták rögzíteni, hogy kérik-e a szerződés-tervezetet.

Nem fordulnak jogorvoslatért

Ács Ferenc állítása szerint "sántít" az elbírálás, abban is, hogy a Konzorcium két ajánlatot nyújtott be (amire lehetőség is volt), amelyek mindegyike olcsóbb volt a győztesénél. A Miniszterelnökség Közbeszerzési Gazdasági Igazgatósága által kizárt két pályázó közül kedden, az eredményhirdetésnél a tárca csak azt említette, mint elrettentő példa, amely az összes pályázó közül a legdrágább ajánlatot tette, az olcsóságában verhetetlen Konzorciuméra azonban nem tért ki külön. Mindezek miatt a cég szerdán levelet írt a MKGI-hez, a szerintük méltánytalan eljárásról. A cég nem fordul jogorvoslatért, csupán felhívja levelével a figyelmet ezekre a pontatlanságokra - mondta Ács Ferenc.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek