Botond, Mózes
EUR 389,75 Ft
USD 373,52 Ft
12 °C
29 °C

Új ifjúsági park Budán

2003.02.13. 20:22
Zöld sávot alakít ki a II. kerületi önkormányzat és a Millenáris Kht. a Margit körút és a Marcibányi tér között - derült ki a kerület és a gazdasági társaság első embereinek találkozóját követő tájékoztatón. A tervek szerint a későbbiekben itt alakítanának ki egy új budai ifjúsági parkot, az elképzelések megvalósításához magántőkét is bevonnak.
A főváros II. kerületi önkormányzata "zöld sávot" kíván kialakítani a Margit körút és a Marczibányi tér között, ahol egy modern, európai szintű üzleti, kulturális, sport- és szabadidős intézményegyüttes jönne létre. Erről Horváth Csaba polgármester tájékoztatta a sajtót azután, hogy a Millenáris Park jövőjével kapcsolatos tervekről megbeszélést folytatott Mizsei Zsuzsával, a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatójával.

Külföldi építészek bevonását fontolgatják

Horváth Csaba azt mondta, a terület megújítása nemcsak a II. kerület, hanem egész Buda fejlesztésében hangsúlyos szerepet kap. Az épületcsoport kialakításához külföldi építészek bevonását fontolgatják, derült ki szavaiból. Mizsei Zsuzsa arról beszélt, a fejlesztési tervvel a kormány szándéka az, hogy továbbra is kulturális célokra használja a Millenáris Parkot.

Az elképzelésről Medgyessy Péter miniszterelnök keddi országértékelő beszédében tett említést, arra utalva, hogy a park fejlesztése a kormányprogram, az Európa-terv fontos része. Mizsei Zsuzsa szerint a jól hasznosítható ipari tereket úgy szeretnék átalakítani, hogy azok - a park már meglévő létesítményeihez és rendezvényeihez kapcsolódva - színvonalas kulturális programok helyszínei lehessenek.

Új ifjúsági parkot!

A park fejlesztését a Moszkva tér és környékének rendezésével együtt, összehangoltan szeretnék megvalósítani; a jelentős összegeket igénylő terv távlati célja egy új budai ifjúsági park kialakítása. A terület továbbépítését célzó nemzetközi tervpályázatot a Miniszterelnöki Hivatal mint a Millenáris Kht. tulajdonosa írja ki, mondta az MTI érdeklődésére a közhasznú társaság ügyvezetője. Hozzátette, a környék fejlesztéséhez kívánatos lesz piaci források bevonása is. Mizsei Zsuzsa azt is elmondta, hogy a legközelebbi feladat a Millenáris Fogadó épületével szemközti Zöld Péter játszótér fejlesztése.

Jövőkép címmel nyílik kiállítás

Az ügyvezető kitért arra, hogy a magyar lelemény teljesítményeit bemutató Álmok álmodói című kiállítás folytatásaként Jövőkép címmel új, fejlett technikai megoldásokat felvonultató tárlatra terveznek, amelyen az interaktív tárgyi kultúra lehetőségeit kívánják bemutatni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek