Kendernap minimális ellendemonstrációval

2006.05.12. 12:12
A Kendermag Egyesület május 14-én 15 órától rendezi meg a margitszigeti Nagyréten a Million Marijuana March nemzetközi rendezvénysorozat magyarországi demonstrációját.

"A Million Marijuana March világszerte a fogyasztók büntetésének eltörléséről és a marihuána legalizációjáról szól. A piknikezőket Saiid (Akkezdet Phiai) és Bobakrome, Copy Con, Varga Zsuzsa és a Stopsonic, Bárdos Deák Ági (Kontroll Csoport) és Víg Mihály (Balaton), a Korai Öröm ütősei, az Emil Rulez !, a Sub Bass Monster, az Anima Sound System és dj Bosi szórakoztatja. Üdítő italokkal, étkekkel, zöldellő fűvel várjuk szimpatizánsainkat" - írja weboldalán az egyesület.

Jézussal a legalizáció ellen

Azt még nem tudni, hogy a rendezvény régi, visszatérő látogatói, a Lelkiismert88 csoport aktivistái magánemberként jelen lesznek-e a rendezvényen, annyi azonban biztos, hogy egy demonstrációt bejelentettek a közelben.

Szervezője, Szenczy István az Indexnek nem kívánt nyilatkozni, mivel a funyiro.hu egy részéről informálisnak szánt telenfonbeszélgetést telefoninterjúként lehozott. "Olvasd el azt, ott mindent elmondtam" - mondja Szenczy, akit 13 éves, a fűtől a heroinig ívelő drogkarrierjéből Isten emelt ki.

A rendezvény nem a Kendermag Egyesület ellen irányul, és nem is kívánják megzavarni a Kendernapot. Egyszerűen szeretnének tanúságot tenni arról, hogy Jézus meg tud szabadítani a drogtól. A Baptista Szeretetszolgálat tűcsere-programjának vezetője az ötletet Kijevből hozta, ahol a Million Marijuana March 2006-os rendezvényének közelében 2400 volt szenvedélybeteg keresztény demonstrált, hogy nem a legalizáció, hanem Krisztus az út, az igazság és az élet.

Szenczy István olyan húsz bizonyságtevőt vár.