Rafael
19 °C
33 °C

Molnár Csaba mellett kiállnak a kollégái

2003.12.03. 12:52
A rendőrség kiáll Molnár Csaba rendőr alezredes, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) pénzmosás elleni osztály vezetője mellett - mondta a belső vizsgálat vezetője egy tévéinterjúban, szerdán.
"A magyar rendőrség teljes vezetése, amíg meg nem győződik arról, hogy Molnár úrnak bármiféle érintettsége lenne, teljes vállszélességgel kiáll mellette" - hangsúlyozta Bolcsik Zoltán, dandártábornok, a SZBEI igazgatója az MTV Nap-kelte című műsorában annak kapcsán, hogy a K&H ügyben nyomozó rendőrről a Magyar Nemzet kedden azt írta: "az elfogadhatónál és a normálisnál sokkal mélyebb kapcsolatot" tart arab pénzváltókkal.

Nem gyanúsított

Kiemelte: a Nemzetbiztonsági Hivatal jelentése - amelyet a cikk megjelenése után kapott meg a rendőrség - nem tényeket és megdönthetetlen bizonyítékokat, hanem adatokat tartalmaz Molnár Csabával kapcsolatban, ezért a vizsgálatban nem mint gyanúsított szerepel és személyzeti döntéseket sem terveznek vele kapcsolatban.

"A rendőrségnek nincs olyan anyag a birtokában sem a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NHB) vagy bárhonnan, ami indokolná, hogy Molnár Csaba ellen vagy rá vonatkozóan bármilyen személyzeti döntésre szükség lenne" - mondta a vizsgálat vezetője.

Csak pár oldal

Cáfolta azt az értesülést, ami szerint az NBH jelentése részletes, nagy terjedelmű anyag lenne: elmondása szerint pár oldalas jelentésről van szó, amellyel kapcsolatban néhány napon belül lefolytatja a vizsgálatot és javaslatot tesz Salgó László országos rendőrfőkapitánynak Molnár Csabával kapcsolatban.

A Magyar Nemzet keddi cikkével kapcsolatban elmondta: a cikk valójában arról szól, hogy Molnár Csabát valaki megvette volna és saját érdekeire használta volna fel, ezzel szemben a jelentés "logikai következtetéseket tartalmaz".

Hangúlyozta: a K and H ügyben nem ez az első alkalom, hogy támadás éri a rendőrséget, de az ügyészség eddig nem vonta kétségbe a rendőrségi vizsgálat hatékonyságát és pártatlanságát.

Salgó László a Magyar Nemzet keddi cikke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal kedd délután az ORFK vezetőjéhez eljuttatott "szigorúan titkos" minősítésű összefoglaló jelentése alapján rendelt el belső vizsgálatot Molnár Csabával kapcsolatban.