Benedek
-4 °C
5 °C

A fővárosi MSZP-frakció egyeztetne az SZDSZ-el

2001.05.17. 19:14
A koalíciós egyeztető fórum összehívását kezdeményezte jövő hétre a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciója, mivel koalíciós partnerük, az SZDSZ az elmúlt időszakban több, számukra meglepő és velük nem egyeztetett bejelentést, lépést tett.
Gy. Németh Erzsébet frakcióvezető csütörtökön nyilatkozva elmondta: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a főpolgármester a hannoveri villamosbeszerzés kapcsán hozott közbeszerzési döntőbizottsági határozatot megtámadta a bíróságnál.

Ez számukra azért meglepő, mivel Kovács László az MSZP és Demszky Gábor az SZDSZ elnökeként abban állapodott meg, hogy a közbeszerzési döntőbizottság határozatát mindkét fél elfogadja.

A döntőbizottság előbb formailag, majd egy másik eljárásban tartalmilag vizsgálódva, nem kifogásolta a BKV ez ügyben lefolytatott közbeszerzési eljárásának jogszerűségét.

MSZP: felsleges a per

A szocialisták számára érthetetlen a főpolgármester lépése azért is, mivel a villamosok beszerzését, leszállítását ez a per már nem befolyásolhatja. Megmagyarázhatatlannak tartják tehát, hogy ilyen felesleges pernek miért teszi ki magát és az önkormányzatot Demszky Gábor.

A frakcióvezető hozzátette: elfogadhatatlan számára, hogy a főpolgármester ebben az ügyben ilyen módon próbál a saját maga igazának érvényt szerezni, miközben minden szerv, ahová fordult, így az ügyészség is, szabályosnak találta a BKV eljárását.

Gy. Németh Erzsébet azt reméli, hogy a főpolgármester nem csupán azért fordult a bírósághoz, mivel nem tudja elviselni, hogy ebben az ügyben nem neki lett igaza és a másik fél álláspontját fogadta el a Közbeszerzési Döntőbizottság.