Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Beperli az MSZP a Kincstári Vagyonkezelőt

2000.12.05. 16:26
Beperli az MSZP a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóságot (KVI), mert az állami szervezet levélben olyan ingatlanok visszaszolgáltatására kötelezte a pártot, melyek soha nem, vagy csak korábban voltak szocialista használatban - hangzott el a párt első elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón, amin szó esett a kormány ,,nemtelen támadásairól", és a tisztújításban elnyert új pozíciók feladatairól is.
Egyelőre nincsenek konkrét feladatkörök az elnökségen belül, de a területek kiosztását nem is kell elhamarkodni, hiszen a négytagú vezetőségben helyet kapott politikusok szakterületeiknek megfelelő szerepet kapnak majd.- mondta az MSZP elnöke az új vezetőség első ülésnapja után megrendezett sajtótájékoztatón. Kovács László pártelnök, Szili Katalin elnök helyettes, Juhász Ferenc és Lendvai Ildikó alelnökök szerint pártjuk az egyetlen olyan erő Magyarországon, amely nemcsak le akarja, hanem le is tudja váltani a jelenlegi kormányt, aki most ,,nemtelen támadást" indított a szocialisták ellen.

A szocialisták pert indítanak a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság ellen - jelentették be az elnökségi ülés után. A KVI napokban levélben kérte az MSZP-t tizenkilenc olyan ingatlan visszaadására, amelyek a párt vezetése szerint sosem voltak a párt tulajdonában, vagy már rég visszakerültek az államhoz. Az állami intézményben az Index érdeklődésére semmilyen formában sem kívánták kommentálni az ügyet

,,Nem minősítjük Demszkyt"

A szocialista elnök az SZDSZ-ről szólva kifejtette: örül, hogy a szabad demokraták is le akarják váltani a kormányt, de Demszky Gábor korábbi nyilatkozata, miszerint a párt célja az MSZP abszolút győzelmének megakadályozása nem érdemel kommentárt. "Demszky minősíti az MSZP-t, de mi nem minősítjük Demszkyt - foglalta össze egy mondatban az elnök a párt álláspontját az SZDSZ-el klapcsolatban.

Nincs döntés Németh Miklósról

Az Index információi szerint a tervezett bölcsek tanácsáról - mely testületben tanácsadóként működnének az aktív funkciót már nem vállaló politikusok - még semmilyen döntés nem született, és arról sem egyeztetett az elnökség, hogy hogyan integrálják a pártba Németh Miklóst.

A sajtótájékoztató vége felé éppen Szili Katalin elnökhelyettes ecsetelte újságírói kérdésre, hogy a pártban a tenorok mellett vannak szopránok is, akik szeretnek kórusban énekelni, amikor hirtelen leszakadt a Köztársaság téri székház sajt termét ízlésesen megvilágító neonrendszer egyik termetes burája, ami az Index tudósítójától fél méterre hangos robajjal a parkettába csapódott. Kovács László szerint a lámpát Kövér László lazíthatta ki, csak megint rosszkor időzített.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!