Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az Internacionáléval zárta kongresszusát az MSZP

2000.11.26. 20:24
Valamennyi tisztségviselőjét sikerült megválasztania az MSZP VII. kongresszusának. A kongresszus csupa új arcokat ültetett az elnökségbe. Tóbiás Józseffel, Újhelyi Istvánnal és Nagy Nórával három, harmincöt év alatti fiatal vált az új vezetőség tagjává. Igaz, mindezt a párt új alapszabálya is előírja. A háromfordulós szavazási procedúra végeztével befejezték a munkát a küldöttek.
Az elnökség tagjává választották a harmadik szavazási fordulóban Csabai Lászlónét, Burány Sándort, Szekeres Imrét, illetve Keleti Györgyöt. A 15 tagú elnökségnek automatikusan tagjai a megválasztott alelnökök, az elnök, illetve helyettese, valamint a parlamenti frakció mindenkori vezetője.

Kovács László:
Nem hagyjuk a párt egységét megbontani semmilyen erőnek
Az MSZP kongresszusa megválasztotta az elnökség tagjait is. A procedúrában a számlálóbizottság először összesítette a beérkezett érvényes voksokat, majd azokat a jelölteket hirdette ki győztesnek, akik elérték a megválasztáshoz szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot. Az üdvözítő arány eléréséhez egy-egy jelöltnek minimum 245 voksot kellett magáénak tudnia, az összesen leadott 489 szavazatból.

Eszerint az elnökség tagja lett Lampert Mónika, Tóbiás József, Nagy Sándor, Hiller István, Újhelyi István és Nagy Nóra. Nagy, Újhelyi és Tóbiás személyében a párt alapszabálya által előírt ifjúsági kvótát sikerült betölteni Lamperth Mónika megválasztásával a női kvótát is letudhatta a kongresszus. Az alapszabály ugyanis azt írja elő: az elnökség tagjai közül legalább három-három tagnak nőnek, illetve 35 év alatti fiatalnak kell lennie.

Kovács László a párt elnöke záróbeszédében kijelentette: nem hagyjuk a párt egységét megbontani semmilyen erőnek. A küldöttek ezután elénekelték a Szózatot, és mentek volna haza, az új vezetők meg koccintani, ha egy érces szocialista hang rá nem zendít az Internacionáléra, amit a küldöttek harsogva elzengtek. Fedor Vilmos még boldog karácsonyt is kívánt az emelkedett pillanatban, aztán véget ért a párt VII. tisztújító kongresszusa.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek