Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Baló és Friderikusz Anettkával is konkurál a tévéelnökségért

2002.08.22. 07:42
Több mint egymillió forint bevételt jelent az MTV elnöki posztjára kiírt pályázat. A Népszabadság szerint tucatnyian vásárolták meg a nevezéshez szükséges dokumentumot. Mint erről már beszámoltunk, többek között Friderikusz Sándor is pályázik a Magyar Televízió elnöki posztjára.
A Mendreczky Károly júliusi lemondásával megüresedett tisztség iránt jelentős az érdeklődés: eddig tucatnyian vették meg 75 ezer forintért a pályázati dokumentációt.

Fridi segítője is beszáll

Friderikusz közleményben jelentette be, hogy sikertelen 2001-es kísérlete után másodszor is aspirál a köztévé irányítására. Bejelentése szerint pályázatát egy új teammel együtt készíti, szakmai koncepciójának kiegészítésére "adósságkezelésben és vállalatvezetésben nagy gyakorlatra szert tett szakembereket" kért fel. A Népszabadság szerint Friderikusznak a korábbi pályázatát egyébként is meg kell újítania: értesülésünk szerint megvette a kiírást Székely Ferenc is. Az egykori tévéalelnök segédkezett a showman tavalyi elképzeléseinek kidolgozásában, sőt mint az értékelés során kiderült, a tévésztár anyaga több helyen szó szerint megegyezett Székely egy régebbi pályázatával.

Kétharmados többség kell

Megvette a pályázatot Baló György riporter, Szenes Andrea, az intézmény egykori - munkaügyi perben első fokon, nem jogerősen visszahelyezett - alelnöke, továbbá Siklósi Beatrix, A Hét volt főszerkesztője, Szurdi Miklós filmrendező és Fehér Anettka, a Budapest TV műsorvezetője.A pályázatok beadási határideje augusztus 30. Az aspiránsok közül a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökség kétharmados többséggel választja ki a jelöltet, akit a kisorsolt 21 társadalmi szervezet képviselői választhatnak elnökké, hasonló arányban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!