Bernadett
-2 °C
4 °C

Milliós pénzbüntetést kapott Ragáts

2003.12.15. 17:10
Az MTV fél éve megválasztott elnöke aláírta megbízási szerzõdését, melyben többek szerepel a rá kiszabható szankciók mértéke is. Ragáts Imrének eszerint hathavi jövedelmének felébe került, hogy az MTV kuratóriuma nélkül, egyszemélyben adta el a köztévé reklámidejét négy évre.
Megkötötte Ragáts Imrével, az MTV Rt. több mint fél évvel ezelõtt megválasztott elnökével annak megbízási szerzõdését Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöke, hangzott el a grémium hétfõi ülésén - mondta el az egyik résztvevõ. Az MTI úgy tudja, a szerzõdés részleteirõl már egy héttel ezelõtt megállapodás született a felek között.

Hibázott, de jár neki pénz

Az informátor szerint a megállapodás tartalmazza a tévéelnökre kiszabható szankciókat is, amelyek legsúlyosabbika a menesztés. A második helyen Ragáts Imre hathavi javadalmazása felének megvonása áll.

Ezzel a szankcióval sújtja Ragáts Imrét a kuratórium elnöke az áprilisban a testület elnökségének hozzájárulása nélkül megkötött reklámidõ-értékesítési szerzõdések miatt - fûzte hozzá a kuratóriumi tag. Az Index információi szerint Ragáts Imre havi jövedelme 1,3-1,6 millió forint között van, így büntetésének mértéke 4-5 millió forint is lehet.

Mint ismert a kuratórium elnöksége október 30-án rendelt el azonnali hatállyal vizsgálatot, mert tudomására jutott, hogy jóváhagyása nélkül a televízió vezetõje áprilisban hosszú távú reklámidõ-értékesítési szerzõdést kötött. A szerzõdést idõközben a kuratórium elnöksége felbontotta. A felügyelõ bizottság egyértelmûen megállapította Ragáts Imre felelõsségét is az ügyben.

A közalapítványi kuratórium elnöksége hónapok óta nem tudott megegyezni a május végén megválasztott tévéelnökkel megbízási szerzõdésének részleteirõl. "Van egy szakadék az õ igénye és a mi ajánlatunk között", mondta alig több, mint egy hónapja Czeglédi László, a kuratórium elnöke újságíróknak. Hozzátette: "nyilvánvalóan jár neki pénz, s elõbb-utóbb meg fogunk vele állapodni".