Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Várhegyi tagadja a tévéelnöki háttéralkut

2002.09.27. 08:17
Nem igaz, hogy Friderikusz a Fidesznek tetsző alelnököt és hírigazgatót ajánlott a párt kurátorainak támogatása fejében - állítja Várhegyi Attila, a Fidesz pártigazgatója. Az elnökjelöltnek évek óta személyes konfliktusa van a Fidesz egyik delegáltjával, azt azonban nem erősítették meg, hogy ezért a kurátor szavazatának kizárását kérte volna.
Nem kötöttek alkut Friderikusszal - közölte a Magyar Hírlappal Várhegyi Attila, a Fidesz pártigazgatója. Várhegyi elismerte, hogy valóban küldött sms-t az MTV elnökjelöltjének a pályázati anyag elolvasása után. Tagadta azonban a napilap értesüléseit, hogy Friderikusz a támogatás fejében a Fidesznek tetsző alelnök és hírigazgató kiválasztását ajánlotta volna fel.

Feszült viszony

A Fidesz még arról sem alakított ki egységes véleményt, hogy melyik pályázót támogatják. "Nekem tetszik" üzenete így csak saját véleményét tükrözi. Véleménye szerint a Fidesz kurátorai nem befolyásolhatóak. Alátámaszthatja ezt, hogy Friderikusz és a Fidesz egyik delegáltja, Tátrai Eszter között évek óta feszült a viszony. Azt azonban senki nem támasztotta alá, hogy a jelölt kérte volna Tátrai szavazatának kizárását.

Ki írta át a kiírást?

A Népszabadság információi szerint a VI. kerületben önkormányzati képviselőjelöltként is induló Tátrai kezdeményezésére került be a pályázati kritériumok közé az idegennyelv-tudás. Nem a fideszes küldöttek változtatták meg a kiírást, hanem az MSZP-s kurátorok - mondta el a Magyar Hírlapnak Csernyus János, a Fidesz kurátora.

Szuverén elnökjelölt
Nem kerülhet politikai befolyás alá az MTV új vezetője - fejtette ki Friderikusz Sándor a Napkelte műsorában. "Úgy gondolom, hogy az elnök szuverén" - mondta. Véleménye szerint hangpostájának lehallgatott tartalmát sem a politikai erők hozták nyilvánosságra, hanem olyanok, "akiknek érdekében áll, hogy semmi ne változzon".
Friderikusz nem csak a köztévé vezetését függetlenítené a politikától. "Felmérések szerint az embereket nem érdeklik a politikai műsorok" - mondta, ezért csökkentené a politizáló műsorok számát. Orbán Viktor augusztus 30-i, a köztévé politikai felosztásáról szóló javaslatát abszurdnak tartja.