Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Várhegyi tagadja a tévéelnöki háttéralkut

2002.09.27. 08:17
Nem igaz, hogy Friderikusz a Fidesznek tetsző alelnököt és hírigazgatót ajánlott a párt kurátorainak támogatása fejében - állítja Várhegyi Attila, a Fidesz pártigazgatója. Az elnökjelöltnek évek óta személyes konfliktusa van a Fidesz egyik delegáltjával, azt azonban nem erősítették meg, hogy ezért a kurátor szavazatának kizárását kérte volna.
Nem kötöttek alkut Friderikusszal - közölte a Magyar Hírlappal Várhegyi Attila, a Fidesz pártigazgatója. Várhegyi elismerte, hogy valóban küldött sms-t az MTV elnökjelöltjének a pályázati anyag elolvasása után. Tagadta azonban a napilap értesüléseit, hogy Friderikusz a támogatás fejében a Fidesznek tetsző alelnök és hírigazgató kiválasztását ajánlotta volna fel.

Feszült viszony

A Fidesz még arról sem alakított ki egységes véleményt, hogy melyik pályázót támogatják. "Nekem tetszik" üzenete így csak saját véleményét tükrözi. Véleménye szerint a Fidesz kurátorai nem befolyásolhatóak. Alátámaszthatja ezt, hogy Friderikusz és a Fidesz egyik delegáltja, Tátrai Eszter között évek óta feszült a viszony. Azt azonban senki nem támasztotta alá, hogy a jelölt kérte volna Tátrai szavazatának kizárását.

Ki írta át a kiírást?

A Népszabadság információi szerint a VI. kerületben önkormányzati képviselőjelöltként is induló Tátrai kezdeményezésére került be a pályázati kritériumok közé az idegennyelv-tudás. Nem a fideszes küldöttek változtatták meg a kiírást, hanem az MSZP-s kurátorok - mondta el a Magyar Hírlapnak Csernyus János, a Fidesz kurátora.

Szuverén elnökjelölt
Nem kerülhet politikai befolyás alá az MTV új vezetője - fejtette ki Friderikusz Sándor a Napkelte műsorában. "Úgy gondolom, hogy az elnök szuverén" - mondta. Véleménye szerint hangpostájának lehallgatott tartalmát sem a politikai erők hozták nyilvánosságra, hanem olyanok, "akiknek érdekében áll, hogy semmi ne változzon".
Friderikusz nem csak a köztévé vezetését függetlenítené a politikától. "Felmérések szerint az embereket nem érdeklik a politikai műsorok" - mondta, ezért csökkentené a politizáló műsorok számát. Orbán Viktor augusztus 30-i, a köztévé politikai felosztásáról szóló javaslatát abszurdnak tartja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!