A kormánynak már nem sürgős a 4-es metró

2003.12.17. 07:14
Aláírásra kész a metrószerződés, habár eredetileg szeptemberben kellett volna megkötni a kontraktust - írja a Népszabadság. A lap információi szerint a kormánynak már nem sürgős a beruházás, mivel az a felszínről nézve nem látványos, és nagyon sokba kerül.
Habár a metrószerződés utolsó két, vitatott pontjáról is megegyezett az állam és a főváros, a kontraktus aláírása mégis legfeljebb jövőre várható - értesült a Népszabadság. Az aláírást szeptemberre tervezték. A lap információi szerint Draskovits Tibor, Medgyessy Péter miniszterelnök kabinetfőnöke és Atkári János gazdasági főpolgármester-helyettes megállapodott az utolsó, eddig vitatott kérdésekről.

Mivel a metrótörvény nyári elfogadása óta érdemi előrelépés nemigen történt, Demszky Gábor főpolgármester a napokban telefonon kérte a kormányfőtől, gyorsítsa fel a szerződés aláírásának folyamatát. Medgyessy támogatásáról biztosította a főpolgármestert, de azt is közölte vele: a metrószerződés ügyében László Csaba pénzügyminiszter az illetékes. A főpolgármester, a Népszabadság szerint, már többször is kezdeményezett tárgyalásokat a miniszterrel, de a PM mindig elzárkózott.

Az Orbán-kormány által leállított beruházás megvalósítása az egyik legtöbbször hangoztatott ígéret volt a jelenlegi kormányzó pártok részéről a tavalyi választások előtti kampányokban. A legutóbbi fejlemények szerint azonban a 4-es metró már nem élvezi a korábbi, kitüntetett szerepet. Ennek oka lehet az is, hogy az építkezés jelentős költségvetési forrásokat vesz igénybe, miközben a felszínről nézve nem különösebben látványos, és óriási forgalmi káoszt okozhat.  • Hírek
  • Bankszámla