Szökőnap
4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Hiába kérték, Zuschlag nem mond le

2007.09.28. 15:44
A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésben működő MSZP frakció hiába szólította fel lemondásra Zuschlag Jánost és Katus Ferencet. A két csalással gyanúsított politikus nem mondott le.

Továbbra is a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja Zuschlag János és Katus Ferenc. A két szocialista politikust ugyanabban az ügyben gyanúsítják különösen nagy kárt okozó csalással. "Felszólítottuk Zuschlag Jánost és Katus Ferencet, hogy mondjanak le a mandátumukról, illetve a közgyűlésben viselt tisztségeikről, de ennek a felszólításnak nem tettek eleget" - mondta Balogh László, a közgyűlés MSZP frakciójának vezetője pénteken.

A két politikust a frakcióból már kizárták. Most kezdeményezték visszahívásukat bizottsági székeikből is. Képviselői mandátumuktól azonban a párt nem foszthatja meg őket: ehhez vagy bírósági ítélet kellene, vagy pedig több mint egy évig távol kéne maradniuk az ülésektől. Zuschlag korábban parlamenti képviselő is volt és vezette a Bács-Kiskun megyei MSZP területi szervezetét is.

Zuschlag és Katus mellett öt embert gyanúsítanak azzal, hogy állami támogatásokat vettek fel, valójában soha nem működő alapítványok nevében. Zuschlag János és volt titkára előzetes letartóztatásban várja a nyomozás eredményeit.