Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Újra a Nexus szervezi az állami ünnepet

2005.02.25. 17:28
Csaknem 290 millió forintért szervezik az idei március 15-ei állami ünnepséget. Ez csaknem százmillió forinttal több, mint amennyi tavaly, és több mint kétszer annyi, mint amennyibe 2003-ban került a központi ünnepség. Idén a Nexus reklámügynökség szervezheti a programokat.

A Nexus Reklámügynökség Kft. kapott jogot a Miniszterelnöki Hivatal egyszerűsített tárgyalásos eljárásán a március 15-i nemzeti ünnep központi, állami rendezvényeinek megszervezésére és lebonyolítására - jelentette be az MTI tudósítása szerint László Boglár kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány a múzeumkertben beszél

Közölte: összességében ez a cég adta az öt pályázó közül a legjobb ajánlatot. Az aláírt keretszerződés értéke 289,5 millió forint körüli - tette hozzá. A nemzeti ünnep programjáról szólva László Boglár elmondta, hogy a miniszterelnök a Nemzeti Múzeum lépcsősorán mond majd beszédet. A mostani közbeszerzés nyertese egyébként tagja volt a 2003. augusztus 20-ai állami ünnepség szervezésére alakult konzorciumnak.

A Nexus Reklámügynökség Kft., a Nike-Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. és a Mindshare Médiaügynökség Kft.-vel közösen akkor bruttó négyszázmillió forintért szervezték a programot. Az idei máűrcius 15-ei ünnepség egyébként eddig a legdrágább ebben a kormányzati ciklusban, viszont még mindig olcsóbb, mint az Országimázs Központ (OK) által szervezett utolsó március 15-e.

Az előző ciklusban drágább volt

Az OK a 2002. március 15-ei állami ünnepséget 300 millióért szervezte, a Happy End Kft. közreműködésével. A Medgyessy-kabinet első március 15-ei ünnepségét valamivel több mint 143 millióért a Sensation Produkció Kft. szervezte. Tavaly viszont az N. G. Partners Kft. rendezett ünnepséget 198 782 077 forintért.